Koplopers in eredivisie blijven foutloos

Frans van Kuyk was met Team Eekhoorn een van de grote winnaars op de 14e speeldag van de Kozoom league, de eredivisie driebanden. De Brabander won zijn partij tegen streekgenoot Harrie van de Ven met 40-9 in 12 beurten. SIS Schoonmaak en Team Eekhoorn liepen twee punten uit op Cues&Darts, dat de uitwedstrijd tegen Bousema verloor.

18 februari 2024

OOSTERHOUT/SLUISKIL – Het fantastische teammoyenne van 1.973 maakte van Team Eekhoorn het topteam van de week. Frans van Kuyk, één van de prominente spelers in de eredivisie driebanden, was veruit de beste man op de 14e speeldag van de Kozoom league. De Brabander won zijn partij tegen Harrie van de Ven met een imposante 40-9 in 12 beurten. De overwinning van Team Eekhoorn met 2-6 bij Team Nachwacht houdt de campinghouders in het spoor van SIS Schoonmaak, dat door de 7-1 overwinning tegen Dallinga in Sluiskil aan kop blijft. Team Eekhoorn zette drie geweldige winnaars in de schijnwerpers. Frans van Kuyk was de excellente winnaar, Nikos Polychronopoulos versloeg zijn landgenoot Savas Bulut met 40-38 in 16 en Peter Ceulemans won van Erwin Kivits met 40-22 in 21. Het enige, kleine smetje op de teamprestatie kwam van Jerry Hermans, die verloor van Frank Martens met 40-30 in 27.

Op die 14e speeldag maakte Cues&Darts een onverwachte uitglijder tegen Bousema, dat in de eigen arena in Lochem ook een prachtige demonstratie van regelmaat weggaf. Jeffrey Jorissen was de trotse kopman met winst tegen Robinson Morales (40-30 in 26), Johan Loncelle deed er niet voor onder met winst tegen Glenn Hofman (40-39 in 26) en Sander Jonen liet zien dat hij het driebanden nog lang niet is verleerd. De artistieke kampioen won met ruim verschil van Huub Wilkowski: 40-26 in 27. De enige verliezer bij Bousema was Frans van Schaik, die notabene zaterdag in België voor zijn team nog won van Eddy Merckx. Zondag ging Frans van Schaik tenonder tegen de Spanjaard Ruben Legazpi met 40-47 in 26.

De koploper met geringe voorsprong, SIS Schoonmaak, keek tegen een lastige uitwedstrijd: Dallinga Sluiskil, dat Raymond Ceulemans als morele aanjager had uitgenodigd. De Zeeuwen gingen SIS Schoonmaak tegemoet met het sterkste team, maar werden met 1-7 verslagen. Steven van Acker was de enige die een puntje scoorde tegen Raimond Burgman, al vaak een kwelgeest voor de Zeeuwen. Raymund Swertz bedwong Peter De Backer met 40-34 in 31, Berry Dallinga kon Martien van der Spoel lange tijd volgen, maar boog in de eindsprint met 40-34 in 35. En de twee kampioenen, Eddy Merckx en Jean Paul de Bruijn, speelden een wedstrijd die door de Belg werd gedomineerd. Merckx stond al op uitgaan toen De Bruijn net boven de tien had gescoord. De Belg verspeelde nog een paar beurten, waardoor het uiteindelijk 40-26 werd in 25.

J&F Auto’s maakte een misstap in de thuiswedstrijd tegen Dekker/AP (2-6), onder meer omdat Therese Klompenhouwer net de finish miste tegen Gerwin Valentijn (39-40 in 30) en Joey de Kok met twee caramboles werd verslagen door Barry van Beers (40-38 in 33). Stichting Topbiljart Zundert kwam weeg met een 2-6 overwinning bij Aartsbouw Sprundel. In die wedstrijd won Turgay Orak op centercourt van Roland Forthomme met 40-26 in 18. Ronny Brants verloor de kans op een remise tegen Sergio Jimenez met 40-38 in 32. Thorsten Frings en Sam van Etten waren uitstekende winnaars voor Zundert in 24 en 29 beurten.

DKM Tools komt iets verder weg van de laatste plaats door een eclatante overwinning op Burgmans Biljarts. Dion Nelin versloeg in die wedstrijd Anno de Kleine met 40-19 in 24, Roland Uijtdewillegen was de beste man voor zijn team met winst tegen Marco Janssen: 40-12 in 18.

SIS Schoonmaak is koploper met 21 in 14 voor Team Eekhoorn met 20, Zundert met 19 en Cues&Darts en Bousema met 18 punten.

Tekst: Frits Bakker

Foto Frans van Kuyk (Stefan Osnabrug)

 

Driebanden Kozoom League
Volg ons online