Koplopers Amigio en Westend halen uit met 9-0

Eredivisie Snooker, speelronde 5

19 november 2017

In de vijfde speelronde van de KNBB eredivisie snooker kenden de leiders Amigio uit Maassluis en Westend Zaandam zaterdag 18 november geen genade. Amigio won met 9-0 van Snooker Utrecht, Westend versloeg met dezelfde cijfers Snookerij Leiden.

Amigio trad thuis aan met de Bredase kopman Rene van Rijsbergen, die zijn partijen tegen Mark Koppert, Michel de Sain en Django den Hartog foutloos afrondde. Van Rijsbergen, die na het Haags Open begin dit seizoen vorige week ook het Zaans Open won, kon tevreden constateren dat zijn ploeggenoten Arya Sohrabi en Ameer Baksh zijn voorbeeeld volgden. Al had Sohrabi tegen Den Hartog wel vijf frames nodig en Baksh ook tegen Koppert.

Westend bleef met drie punten achterstand in het spoor van Amigio door thuis ook geen steken te laten vallen. Sebastiaan Kan, Jimmy Cai en voormalig NK-winnaar Richard van Leeuwen pakten thuis in Zaandam de maximale score tegen Xander van Rossem, Mick van der Kamp en Remco Bonnet. Van Rossem wist als enige een vijfde frame af te dwingen, tegen Van Leeuwen, maar verloor dat alsnog.

Titelhouder InterConnect De Dieze won in het eigen Den Bosch met 6-3 van Final Touch uit Amsterdam en bekleedt de derde plaats. Joris Maas won zijn drie partijen tegen Vidit Aggarwal, Kevin Oei en Mischa Marchi en maakte tegen eerstgenoemde breaks van 88, 72 en 40. Nick Tielemans pakte twee punten en verloor alleen van Aggarwal. Ivo Kraus veroverde het zesde Bossche punt tegen Oei en ging in zijn twee overige partijen met 2-3 ten onder.

Sportcentrum Utrecht hees zich in het linker rijtje door thuis met 8-1 Vlaardingen te verslaan. Kopman Roy Stolk bleek ongenaakbaar en won drie keer met 3-0 van Marinus Teerling, Marko Reijers en Rene Tinge. Ook Jerom Meeus scoorde drie op drie, al was het tegen Teerling met 3-2. Rene Dikstra won nog met 3-2 van Tinge, maar verloor met 2-3 van Teerling.

Nieuwkomer Enshore CA Grongingen blijft het goed doen. In het hoge noorden bleef de ploeg baas in eigen huis en won met 7-2 van HOB Nijmegen, dat daardoor hekkensluiter wordt. Dennis van der Zee bleef aan Groningse zijde ongeslagen tegen Marcel School, Peter Phoelich en Freek Bettonviel. Ook Ronald Rennen haalde drie punten binnen. Rik van Winsum won van Phoelich, maar verloor van Bettonviel en School.

 

 

5e speelronde KNBB eredivisie snooker, zaterdag 18 november 2017

Amigio (Maassluis) - Snooker Utrecht (Utrecht) 9-0

Westend (Zaandam) - Snookerij (Leiden) 9-0

InterConnect De Dieze (Den Bosch) - Final Touch (Amsterdam) 6-3

Sportcentrum Utrecht (Utrecht) - Vlaardingen (Vlaardingen) 8-1

Enshore CAG (Groningen) - HOB Nijmegen (Nijmegen) 7-2

 

Stand na 5 speelronden.

1. Amigio 5-35

2. Westend 5-32

3. InterConnect De Dieze 5-27

4. Enshore CAG 5-24

5. Sportcentrum Utrecht 5-23

6. Final Touch 5-20

7. Snooker Utrecht 5-19

8. Vlaardingen 5-16

9. Snookerij 5-15

10. HOB  Nijmegen 5-14

 

Tekst: Peter de Brie
Archieffoto: Corné Kuijpers

 

Competitie Eredivisie/Topklasse Snooker
Volg ons online