Koplopers Amigio en Westend halen beide met 8-1 uit in JJBL Eredivisie Snooker

InterConnect De Dieze rukt op, Mediacaster CA Groningen doet goede zaak in rechter rijtje

04 december 2022

 

Zowel leider Amigio Maassluis als eerste achtervolger Westend Zaandam heeft zaterdag 3 december 2022 met 8-1 gewonnen tijdens de tiende speelronde van de JJBL Eredivisie Snooker '22/2'23 van de KNBB. De slachtoffers waren Hogewoerd Leiden en Snooker Utrecht, die nu de twee degradatieplaatsen bekleden.

 

 

Amigio liet thuis in SC De Loods te Maassluis weinig heel van hekkensluiter Snooker Utrecht, maar Jasha Kiers wist namens de bezoekers uit Vleuten wel een knappe 3-1 zege te boeken op vijfvoudig landskampioen René van Rijsbergen, die pas zijn tweede nederlaag in dertig partijen opliep dit eredivisieseizoen. De Bredanaar won wel van Hugo van Houten en Erik Kerkhoven. Namens de thuisploeg scoorden Ameer Baksh en Jelle Kijlstra drie op drie om de 8-1 voor Amigio op het bord te brengen.

 

 

Westend Zaandam blijft in het spoor van de leidersploeg met drie punten achterstand na de 8-1 uitoverwinning op bezoek bij Hogewoerd in Leiden. Dennis van der Zee en Mike van Voorst bleven ongeslagen tegen Xander van Rossem, Wim Monfils en Martijn Verzaal. Jack Bruins, de nummer twee van het jongste NK, won wel van Verzaal en Van Rossem, maar verloor met 2-3 van Wim Monfils die zo de Leidse eer redde.

 

 

Final Touch Amsterdam blijft derde na een 5-4 thuiszege op DSA Rijen. Steven McGuinness bevestigde zijn goede vorm met winst op David O'Halloran, Jean-Pierre Nelemans en het Belgische talent Sybren Sokolowski. Joeri Reisig wist ook van O'Halloron en Nelemans te winnen, maar verloor van Sokolowski, die net als de andere DSA-spelers ook te sterk bleek voor Mischa Marchi. DSA bivakkeert nu op de achtste plaats, net boven de degradatiezorgen.

InterConnect De Dieze zet zijn opmars voort. De ploeg uit Den Bosch ging met 7-2 bij Vlaardingen. Joris Maas won zijn drie duels van Bram Hofland, Jerom Meeus en René Tinge. Maas heeft tot nu toe 19 van zijn 21 confrontaties gewonnen deze competitie. Ook Nick Tielemans boekte drie keer winst. Chris Scheele voegde het zevende Bossche punt toe, maar redde het niet tegen Hofland en Meeus. InterConnect de Dieze verstevigt zijn vierde plaats en hijgt Final Touch nu in de nek. Vlaardingen staat zevende.

Mediacaster Cue Action Groningen, begin dit seizoen enkele rondes hekkensluiter, staat nu stevig zesde na een 6-3 thuisoverwinning op SC Hippo uit Hilversum. Johan Koops was weer eens goede voor een driepunter, dit keer tegen Joris van Amersvoort, Eddy de Boer en Martin Brinks. Ronald Rennen versloeg Van Amersvoort en De Boer, maar verloor van Brinks. Rik van Winsum wist eenmaal te winnen namens de Groningers, tegen Brinks, maar redde het niet tegen Van Amersvoort en De Boer. SC Hippo blijft wel vijfde in de stand.

 

De tiende wedstrijddag was de laatste in het kalenderjaar 2022. De elfde van de achttien speelronden in de eredivisie snooker wordt op 14 januari 2023 afgewerkt.

 

10e speelronde JJBL Eredivisie Snooker KNBB '22/'23, zaterdag 3 december 2022

Final Touch (Amsterdam) - DSA (Rijen) 5-4

Amigio (Maassluis) - Snooker Utrecht (Vleuten) 8-1

Vlaardingen (Vlaardingen) - InterConnect De Dieze (Den Bosch) 2-7

Hogewoerd (Leiden) - Westend (Zaandam) 1-8

Mediacaster CAG (Groningen) - SC Hippo (Hilversum) 6-3

 

 

Stand JJBL Eredivisie Snooker KNBB '22/'23 na 10 van de 18 speelronden

1. Amigio (Maassluis) 10-61

2. Westend (Zaandam) 10-58

3. Final Touch (Amsterdam) 10-52

4. InterConnect De Dieze (Den Bosch) 10-50

5. SC Hippo (Hilversum) 10-45

6. Mediacaster CAG (Groningen) 10-40

7. Vlaardingen (Vlaardingen) 10-39

8. DSA (Rijen) 10-38

9. Hogewoerd (Leiden) 10-35

10. Snooker Utrecht (Vleuten) 10-32

 

Tekst: Peter de Brie
Archieffoto's: Corné Kuijpers

Eredivisie/Topklasse Snooker
Volg ons online