Koploper blijft buiten schot in eredivisie: achtervolgers gelijk

Twee van de voornaamste achtervolgers van SIS Schoonmaak, de koploper in de DKM Tools league, speelden gelijk tegen elkaar, zodat SIS Schoonmaak ver buiten schot blijft. De Colombiaan Robinson Morales is de beste speler van de dag met een overwinning op Martin Horn

20 februari 2022

TILBURG – Twee topspelers van het internationale biljarten troffen elkaar zondag in Tilburg voor een wedstrijd in de eredivisie. Robinson Morales, de Colombiaan die ook in Spanje resisteert, versloeg Martin Horn, de Duitser die deze week het Europees kampioenschap oversloeg. De overwinning van Morales was dik verdiend: door een serie van 13, vijf beurten van het einde, liet hij Martin Horn ver achter zich: 40-21 in 17 beurten (2.353/1.235). De wedstrijd zelf tussen Cues & Darts en Bousema Lochem, de nummers twee en drie van de ranglijst, eindigde in 4-4. De koploper, SIS Schoonmaak, had zich niet beter kunnen wensen.

Johan Loncelle sleepte aan het eind van de middag het ene matchpunt binnen voor Bousema, toen de Belg op een score van 40-30 uitmaakte tegen Jack van Peer. De Brabantse vechtjas, niet vies van een stuntje, deed een aardige poging om gelijk te maken, maar bleef steken op drie punten van een overwinning voor zijn team: 40-37 in 29 beurten.

Robinson Morales, terug van weggeweest, blinkt vooral uit door hoge series: de kleine, geblokte Zuid Amerikaan maakte een 15 in de World Cup van Veghel, een 18 in de World Cup van Sharm El Sheikh, vorige week 15 in de Spaanse liga en nu twee keer een 8 en een beslissende 13 tegen Martin Horn, waardoor de Duitse kopman van Bousema geen kans meer kreeg om terug te vechten.

Voor de pauze was de score ook in balans: Wesley de Jaeger had een flitsende start en klopte Stefan Galla met 40-29 in 29. Anno de Kleine haalde de winst voor Bousema tegen Huub Wilkowski onder andere met een serie van 10 halverwege de partij: 40-36 in 24. Met de uiteindelijk gedeelde score komen Cues & Darts en Bousema Lochem op zes punten van SIS Schoonmaak met 1 wedstrijd meer gespeeld.

Team Eekhoorn was zonder zijn tweede man Peter Ceulemans een plaag voor Aartsbouw. De vier partijen werden gewonnen door de Oosterhouters, met alleen een eindsprint nodig voor Jerry Hermans tegen Ludo Kools (40-36 in 45). De andere wedstrijden toonden een riante marge voor het thuisteam. Frans van Kuyk versloeg Dirk Weeremans voor de pauze met 40-18 in 22, Kurt Ceulemans was tien punten eerder aan de finish dan Christian Rudolph (40-30 in 30). In het tweede part stelde Jose Maria Mas de teamzege veilig tegen Ronny Brants (40-21 in 34 en kon Ludo Kools zelfs de eer niet redden tegen Jerry Hermans.

Nick Zuijkerbuijk, als invaller bij DKM Tools, gaf de wedstrijd voor zijn team een moeizame start in de uitwedstrijd tegen Dekker Keukens. Hij verloor van Henk Blauwblomme, dat resulteerde uiteindelijk in 6-2 winst voor de Keuken boys. Gerwin Valentijn won van Jack Wijnen (40-31 in 25), Ad Koorevaar was de betere van Roland Uijtdewillegen na een mooi slotgeveht (40-36 in 28). En alleen Eddy Willems won voor DKM van Bart Leys met 40-38 in 56.Roland Uijtdewillegen schitterde met de hoogste serie van de partijen (9), Gerwin Valentijn maakte een 8. Dekker Keukens schurkt aan tegen de middenmoot, maar moet nog een kleine inhaalslag maken. DKM Tools en Aartsbouw sluiten de ranglijst met 7 en 4 punten.

Tekst: Frits Bakker

Foto: Robinson Morales

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kozoom League Driebanden
Volg ons online