Kopgroep weer in beweging in Buffalo league?

Vier teams uit de top van de ranglijst treffen elkaar op de achtste speeldag: SIS Schoonmaak-STZ Zundeert, HCR Prinsen-L&B Ledermode

09 november 2018

DEN HAAG/HAARLO – De teams met zicht op de topposities in de Buffalo league staan dit weekend weer onder druk. SIS Schoonmaak speelt de thuiswedstrijd tegen STZ Zundert, HCR Prinsen is gastheer voor L&B Ledermode. In Den Haag treden twee topteams op volle sterekte aan. In Haarlo moet zowel HCR Prinsen als L&B Ledermode de kopman missen. Dick Jaspers en Eddy Merckx verblijven in Korea voor de Survival Masters. Ook Prinsen’s nummer twee, Eddy Leppens, ontbreekt.

SIS Schoonmaak en Zundert hebben elkaar in de laatste jaren vaak getroffen in wedstrijden die belangrijk waren voor het kampioenschap of voor bekerwinst. SIS Schoonmaak is regerend kampioen in de Buffalo league, STZ Zundert won vorig jaar het bekertoernooi. Deze teams komen in de sterkste opstelling aan de tafels in Biljartcafé Jorissen. HCR Prinsen en L&B Ledermode zijn twee andere, grote kanshebbers om de play-offs te halen. Voor Prinsen is Anno de Kleine zondag kopman, voor L&B Ledermode voert Dave Christiani het team aan.

Bousema Lochem wil zich graag in de top handhaven na een prima start van het seizoen. Het team van Ronny Hazewinkel speelt een thuiswedstrijd tegen ’t Hartje van Wanrooy met de broers Galla, Wesley de Jaeger en Frans van Schaik, tot nu toe de gouddelver in matchpunten.

Burgmans Biljarts, de nummer laatst in de rangschikking, kan over de sterke Duitser Thorsten Frings beschikken, maar staat tegenover een tegenstander met twee niet te onderschatten buitenlanders: Birol Uymaz en Christian Rudolph.

’t Ivoor krijgt voor eigen publiek Dallinga.com tegenover zich. De Zeeuwen spelen zonder Caudron, die ook in Korea verblijft. Aardexpress speelt de thuiswedstrijd tegen Team Eekhoorn.

SIS Schoonmaak-STZ Zundert

Hofman-Forthomme

Van Erp-P. Ceulemans

Burgman-B. van Beers

Jorissen-R. van Beers

HCR Prinsen-L&B Ledermode

De Kleine-Christiani

Pijl-De Backer

Swertz-Valentijn

Zielemans-Tijssens

Bousema Lochem-‘t Hartje van Wanrooy

S. Galla-Spoormans

De Jaeger-Van de Ven

Van Schaik-Martens

M. Galla-Broeders

Burgmans Biljarts-A1 Biljarts

Frings-Uymaz

Janssen-Rudolph

B. Ceulemans-Van der Spoel

Van Manen-De Zwart

’t Ivoor-Dallinga.com

Wilkowski-De Bruijn

Van Peer-Van Acker

Roofthooft-Van Nijnatten

Berkelmans-Dallinga

Aardexpress-Team Eekhoorn

Lindemann-Van Kuyk

De Laet-K. Ceulemans

Wijnen-Hermans

Thiele-Miatton

Tekst: Frits Bakker

Foto Anno de Kleine (Paul Brekelmans)

 

 

Buffalo League Driebanden
Volg ons online