KNBB Jumbo Masters op Ziggo Sport

Flitsend, sneller, naar het voorbeeld van de Duke Challenge: met zestien spelers, in setjes, van 25-29 april in Beneluxtheater in Berlicum: partijen live op Ziggo Sport

05 februari 2021

De KNBB Jumbo Masters krijgt dit jaar een andere uitstraling dan spelers en biljartfans de afgelopen jaren gewend waren. In samenspraak met Biljart Evenementen Nederland heeft de Sectie driebanden van de KNBB besloten om te trachten het evenement door te laten gaan, als de organisatie kan voldoen aan de op dat moment geldende voorwaarden met betrekking tot de Covid-19 richtlijnen. De wedstrijden worden live uitgezonden op Ziggo Sport.

De planning is om dit jaarlijkse hoogtepunt van het nationale driebanden van zondag 25 tot en met donderdag 29 april te organiseren in het Benelutheater in Berlicum.
Mede omdat het een TV toernooi betreft, is gekozen voor het succesvolle format zoals dat tijdens The Duke Challenge in Nistelrode is gespeeld. Dus ’the best of five’ in sets van tien caramboles met de tijdklok op 30 seconden, zonder time out. De zestien deelnemers worden ingedeeld in vier poules van vier.

De poulewedstrijden staan voor 25, 26 en 27 april op het programma, een dag later worden de kwartfinales afgewerkt. De halve finale en de finale worden op donderdag 29 april gespeeld. Vooralsnog gaat de organisatie er vanuit dat, mocht er toestemming worden gegeven, er weinig of geen publiek aanwezig mag zijn. Afhankelijk van de op dat moment geldende beperkingen zal de organiserende stichting BEN enkele weken vooraf bekijken wat er eventueel mogelijk is.

 

 

De sectie driebanden gaat op 24 februari een beslissing nemen omtrent de mogelijkheid tot hervatting van de competitie. Men heeft zeker niet de intentie om de bekercompetitie en de daaropvolgende bekerfinale te schrappen. De bekerfinale staat voor de eerste week van juni eveneens in Berlicum gepland, met direct daaropvolgend het Europees kampioenschap driebanden.

Het bestuur van de Sectie vindt het momenteel nog te vroeg om de competitie definitief af te blazen. Paul Brekelmans: ,,Eind februari, na de volgende persconferentie van onze minister-president, zullen we de situatie opnieuw bekijken. Wedstrijdsecretaris Bennie Deegens ziet nog kansen om de competitie te hervatten als er voor april toestemming komt om te mogen spelen. Voor de lagere divisies zal dit inhouden dat er slechts een halve competitie zal worden gespeeld. In de eredivisie proberen we, in overleg met de teams, om een mogelijk oplossing te zoeken waardoor we misschien nog een complete competitie kunnen spelen.’’

Harry Mathijssen en Ad Smout van de organiserende stichting: ,,Het raakt ons wel om de Masters nagenoeg zonder publiek te moeten organiseren. Jammer, dat we zoveel mensen moeten teleurstellen. Dus dit jaar geen juichende menigte op de tribune. Uiteraard zijn we er erg gelukkig mee, dat het evenement gedurende alle dagen live wordt uitgezonden op Ziggo-Sport en Kozoom. Anderzijds zijn we blij dat het gehanteerde format bij The Duke Challenge zo goed is aangeslagen, dat het door de sectie driebanden één op één wordt overgenomen.”

 

Tekst: KNBB/BEN
Foto Masterspodium 2020 (Ton Smilde)

 

 

Biljart algemeen BiljartBallen krant Biljartspelers
Volg ons online