Klompenhouwer prolongeert wereldtitel

Ondanks toenemende Aziatische concurrentie, en na zenuwslopende finale

17 december 2016

GURI – De 33-jarige Therese Klompenhouwer heeft in Guri (Zuid Korea) haar wereldtitel in het driebanden geprolongeerd. In de finale versloeg de Nederlandse het jonge Koreaanse talent Mee Rea Lee in een enerverend gevecht. De reguliere wedstrijd eindigde in een gelijke score (30-30), in de shoot-out won Klompenhouwer met 2-0.

 

Het was de tweede wereldtitel voor de Nederlandse, die ook zesvoudig Europees kampioen en veelvoudig Nederlands kampioen is. Twee jaar geleden werd ze voor het eerst wereldkampioen in Turkije na een lange hegemonie van de Japanse Orie Hida, die recordhouder is met drie wereldtitels.

 

Thérèse Klompenhouwer speelde in Guri een sterk toernooi, met uitsluitend winstpartijen boven de één gemiddeld. Ze was de enige Europese speelster in het finaleveld met verder zes Aziaten en één Amerikaanse.

 

,,We staan in Europa stil met de ontwikkeling, in Korea en Japan worden de speelsters elk jaar sterker’’, aldus Klompenhouwer, die na de overwinning een vreugdesprong maakte in de arena. ,,Ik was dolgelukkig, want in de finale speelde ik niet goed, ik was vermoeid en had opvallend veel last van spanning.’’

 

Drie andere Nederlandse speelsters, Karina Jetten, Gerrie Geelen en Monique Wilkowski, werden uitgeschakeld in de voorronden.

 

Driebanden Klompenhouwer, Therese Profspelers
Volg ons online