Kick-off voor Kozoom League: de Nederlandse eredivisie

De Nederlandse eredivisie staat voor een nieuw seizoern met 12 sterke teams, de Nederlandse topspelers en veel buitenlandse publiektrekkers. Zaterdag wordt al een wedstrijd vooruit gespeeld, zondag zijn de andere vijf wedstrijden. Alle wedstrijden worden live uitgezonden door Kozoom.

22 september 2023

De Nederlandse eredivisie, genoemd naar de nieuwe sponsor Kozoom League, gaat zaterdagavond en zondag van start met de eerste ronde. De wedstrijden worden op elke mogelijke speeldag uitgezonden en worden in de loop van dit seizoen in kwaliteit verbeterd. De verantwoordelijke van Kozoom gaat de speelzalen af voor een inspectie en inspireert zaaleigenaren om voor een ideale setting te zorgen met een stabiele internetaansluiting en goede verlichting. De kampioen die de titel verdedigt is SIS Schoonmaak, de uitdagers zijn vooral Cues&Darts, Bousema en Dekker Keukens.

 

 

De start is voor SIS Schoonmaak met een thuiswedstrijd tegen Team Nachtwacht, dat voorheen ’t Hartje van Oosterhout heette. SIS start zonder Dick Jaspers en Eddy Merckx. De Belg wordt in het roulatiesysteem aan de kant gehouden.

Twee teams spelen in dezelfde speelzaal: die van de Vier Zwaantjes in Sprundel en van Camping De Eekhoorn in Oosterhout. De kern van teams komt uit Brabant: drie uit Oosterhout, 2 uit Sprundel, 1 uit Zundert, 1 uit Uden, 1 uit Bergeijk, 1 uit Tilburg en van buiten Brabant alleen 1 uit Lochem, 1 uit Den Haag en 1 uit Sluiskil.

Aartsbouw en DKM Tools zijn na hun degradatie beide weer terug. Post Luchtkanalen en A1 Biljarts zijn gedegradeerd uit de eredivisie.

SIS Schoonmaak start met Jean van Erp als kopman tegen Team Nachtwacht. Roland Forthomme maakt de start met Zundert als kopman, maar zal door zijn overgang naar De Biljartacademie maar vijf wedstrijden voor Zundert mogen optreden. Zondag speelt Forthomme tegen Dion Nelin.

Glenn Hofman is de kopman voor Cues&Darts, maar zal in de competitie op die positie rouleren met Robinson Morales. Dekker speelt al op zaterdagavond tegen Dallinga, omdat de speelzaal op zondag niet beschikbaar is. Dekker komt in actie in de sterkste en vaste opstelling met Dave Christiani, Barry van Beers, Gerwin Valentijn en Henk Blauwblomme.

Martin Horn en Jeffrey Jorissen leiden het team van Bousema, een kanshebber voor een hoge positie met verder onder andere Gökhan Salman en Frans van Schaik, in de uitwedstrijd tegen Burgmans.

 

 

De opstellingen voor de eerste speelronde:

SIS Schoonmaak-Team Nachtwacht

Jean van Erp-Erwin Kivits
Raimond Burgman-Harrie van de Ven
Raymund Swertz-Ad Martens
Martien van der Spoel-Frits Broeders

STZ Zundert-DKM Tools

Roland Forthomme-Dion Nelin
Sergio Jimenez-Davy van Havere
Thorsten Frings-Roland Uijtdewillegen
Sam van Etten-Jack Wijnen

Dekker/APS Sprundel-Dallinga.com

(Wedstrijd op zaterdag 23 september, 13.00)

Dave Christiani-Jean Paul de Bruijn
Barry van Beers-Steven van Acker
Gerwin Valentijn-Peter De Backer
Henk Blauwblomme-Berry Dallinga.

Cues&DartsXtreme-Aartsbouw Sprundel

Glenn Hofman-Ronny Brants
Ruben Legazpi-Dirk Weeremans
Pierre Soumagne-Tom Persyn
Huub Wilkowski-Ad Broeders

Team Eekhoorn-J&F Auto’s/New Jorissen

Peter Ceulemans-Kay de Zwart
Frans van Kuyk-Joey de Kok
Kurt Ceulemans-Therese Klompenhouwer
Jerry Hermans-Herman van Daalen

Burgmans Biljarts-Bousema/JBScues

Anno de Kleine-Martin Horn
Bart Ceulemans-Jeffrey Jorissen
Marco Janssen-Gökhan Salman
Johan Roijers-Frans van Schaik

Tekst: Frits Bakker
Foto Kozoom League

 

 

Driebanden KNBB
Volg ons online