Kans op doorgaan World Cups en WK wordt groter

De UMB (wereldbond) heeft data voor inschrijving bekendgemaakt en definitieve beslissing over het doorgaan vervroegd.

Organisatoren World Cup Veghel zijn positief gestemd

09 september 2021

SHARM EL SHEIKH/VEGHEL - De kans dat de World Cup in Veghel en in een later stadium de World Cup in Sharm el Sheikh en het Wereldkampioenschap in die plaats, wordt met de dag groter. De UMB (wereldbond) heeft de data voor de inschrijving bekendgemaakt en de definitieve beslissing over het doorgaan vervroegd.

De uitnodigingen voor de World Cup in Veghel, die gepland is voor 7 tot 13 november, zal op 27 september worden gepubliceerd door de UMB. De organisatie, de Stichting BEN, is overtuigd dat de tweede World Cup in Veghel vrijwel zeker doorgaat. De UMB is voortdurend in overleg met de organisatoren.

 

 

De latere evenementen, de World Cup en het Wereldkampioenschap in Sharm El Sheikh, zijn bijgewerkt op de kalender.

De World Cup is van 28 november tot 4 december 2021. Het Wereldkampioenschap driebanden voor senioren, ook in Sharm El Sheikh, is van 7 tot 11 december.

De UMB kondigt aan: ,,Om het risico op annulering tot een minimum te beperken, zijn de uitnodigingsdata voor het Wereldkampioenschap teruggebracht van 10 naar 8 weken en voor de World Cups van 8 naar 6 weken, voorafgaand aan de start van het evenement.''

Voor de World Cup wordt de uitnodiging gepubliceerd op 12 oktober 2021. Voor het Wereldkampioenschap op 18 oktober 2021.

De UMB zegt in zijn verklaring ook: ,,Hoewel het risico van annulering van deze evenementen, in deze COVID-19 tijden, bijna verwaarloosbaar is, nemen de UMB noch de organisatoren enige aansprakelijkheid op zich en kunnen niet verantwoordelijk worden gesteld voor eventuele kosten of schade betreffende het boeken van vluchten en accommodatie. Het is uitsluitend de verantwoordelijkheid van de reiziger/deelnemer om zich goed te verzekeren.''

 

Het vakantieoord Sharm El Sheikh aan de Rode Zee: klaar voor de ontvangst van het WK en de World Cup

 

Tekst: Frits Bakker
Archieffoto World Cup Veghel 2019: De Biljart Ballen / Dirk Acx

 

Driebanden WK World Cup
Volg ons online