Kampioenengala in kraker tussen Dallinga en Prinsen

De 17e ronde in de Buffalo league, de Nederlandse eredivisie, staat in het teken van een wedstrijd die een waar kampioenengala is. Bij de wedstrijd tussen Dallinga en Prinsen, zondagmiddag vanaf 13.00 uur in Restaurant-café Dallinga in Sluiskil, komen onder andere Dick Jaspers, Frédéric Caudron en Raymond Ceulemans in actie.

08 maart 2019

SLUISKIL - De affiche zou niet misstaan als promotiecampagne om in deze tijden van onrust en onzekerheid de beste biljarters van de wereld op één podium te zetten. Dat zijn nog eens affiches in de hoogste klasse van het Nederlandse driebanden. De wedstrijd tussen Dallinga.com en HCR Prinsen, zondagmiddag vanaf 13.00 uur bij Dallinga in Sluiskil, wordt voor de toeschouwers en de kijkers op Kozoom een gala van kampioenen. De meeste aandacht gaat uit naar de partij tussen de nummers 1 en 2 van de wereldranglijst, Dick Jaspers en Frédéric Caudron, die tegen elkaar spelen rond de klok van 3 uur. Maar ook de grootste biljarter aller tijden, Raymond Ceulemans, mag vol trots paraderen op dit biljartgala. De maestro speelt voor Dallinga en staat tegenover een van de grootste jonge talenten, Raymund Swertz.

Voor HCR Prinsen, dat in zijn sterkste opstelling naar Sluiskil komt met Jaspers, Leppens, De Kleine en Swertz, staat nog een plaats in de top drie, die recht geeft op de play-offs, op het spel. Dallinga is vrijwel uitgeschakeld voor die nacompetitie, maar zal er ongetwijfeld voor een volle zaal een prestigewedstrijd van willen maken.

De andere hoog geklasseerde teams zijn SIS Schoonmaak uit Den Haag, STZ Zundert, Bousema Lochem en L&B Ledermode uit Hoeven. De Haagse koploper speelt de uitwedstrijd tegen A1 Biljarts. STZ Zundert krijgt het niet cadeau in de uitwedstrijd tegen 't Ivoor. De nieuwkomer laat twee sterke Fransen overkomen voor de twee kopposities: Jérôme Barbeillon en Cédric Melnytschenko. Daardoor schuift Huub Wilkowski op naar de derde positie. De partijen Forthomme-Barbeillon en Peter Ceulemans-Melnytschenko zijn wedstrijden om naar uit te kijken.

Therese Klompenhouwer, die met 1.216 gemiddeld in de laatste acht Grand Prix toernooien een persoonlijk record heeft gevestigd, staat tegenover een interessante tegenstander: Peter De Backer. De Belg, een meester op alle wapens, schitterde de laatste weken met een paar prachtige uitschieters in de Nederlandse competitie en liet daarin zijn grootse vorm zien. De wedstrijd maakt deel uit van de ontmoeting tussen Burgmans Biljarts en L&B Ledermode.

Bousema Lochem zet een sterk team in voor de uitwedstrijd tegen Team Eekhoorn. Murat Naci Coklu is kopman en speelt met Stefan Galla, Johan Loncelle en Wesley de Jaeger.

De Sectie driebanden maakte deze week bekend dat de bekerfinale dit jaar niet meer in Theater De Bussel in Oosterhout wordt gespeeld, maar in Berlicum, dezelfde locatie als de Masters. Het toernooi is van 13 tot en met 16 juni.

Dit weekend wordt ook het Nederlands kampioenschap excellentklasse gespeeld. In De Hazelaar in Rosmalen komen zaterdag en zondag de nummers 17 tot en met 32 van de nationale ranking in actie.

De deelnemers zijn:
Paul Bruijstens (Kaatsheuvel), Tom Beemsterboer ('t Zand), Puck van Aart (Amerongen), Charles Mekes (Tilburg), Jack van Peer (Berkel-Enschot), Sander Jonen (Badhoevedorp), Wilco van Wijk (Den Donge), Menno de Vries (Budel), Bert van Manen (Ede), Wim van den Berg (Amersfoort), Peter Berndsen (Nieuw Vennep), Rudy Gerritsen (Arnhem), Volkan Cetin (Tilburg), Albert Kooistra (Surhuisterveen), Peter Heerkens (Tilburg) en Sam van Etten (Schermerhorn).

De opstellingen van de wedstrijden in de Buffalo league:

Dallinga.com-HCR Prinsen
Caudron-Jaspers
De Bruijn-Leppens
Van Acker-De Kleine
R. Ceulemans-Swertz

A1 Biljarts-SIS Schoonmaak
Rudolph-Hofman
Van der Spoel-Van Erp
De Zwart-Burgman
Wienk-Jorissen

't Ivoor-STZ Zundert
Barbeilllon-Forthomme
Melnytschenko-P. Ceulemans
Wilkowski-B. Van Beers
Berkelmans-R. Van Beeers

Aardexpress-'t Hartje van Wanrooy
Lindemann-Spoormans
De Laet-Van der Ven
Wjnen-Van Havere
Thiele-Broeders

Burgmans Biljarts-L&B Ledermode
Marco Janssen-Merckx
Klompenhouwer-De Backer
Roijers-Valentijn
Maarten Janssen-Tijssens

Team Eekhoorn-Bousema Lochem
Van Kuyk-Coklu
K. Ceulemenas-S. Galla
Hermans-Loncelle
Miatton-De Jaeger

Tekst: Frits Bakker

Foto: Dirk Acx

 

Buffalo League Driebanden Jaspers, Dick
Volg ons online