Jorissen stopt met Masters: baby op komst

Jeffrey Jorissen heeft het toernooi om de KNBB Jumbo Masters abrupt verlaten. De Hagenaar kreeg bericht van het thuisfront dat het bevallen van zijn vrouw Kim is ingezet. De partij van Jorissen tegen de Brabander Jack van Peer werd bij een 2-1 voorsprong van Jorissen gestaakt en reglementair omgezet in een 3-0 winst voor Van Peer. Joey de Kok heeft zich als beste van de uitgeschakelde spelers als invaller geplaatst voor de kwartfinales.

 

27 april 2021

BERLICUM - De Hagenaar Jeffrey Jorissen heeft het toernooi om de Masters spoorslags verlaten. Op de derde speeldag van het Nederlands kampioenschap, dat in het Beneluxtheater in Berlicum wordt gespeeld, stopte Jorissen net voor 16.00 uur de partij die hij op dat moment speelde tegen de Brabander Jack van Peer. ,,Ik krijg net bericht van thuis dat de bevalling van mijn vrouw gaat beginnen'', zei de Haagse biljarter bij het verlaten van de arena tegen de wedstrijdleiding.

Het gevolg voor de KNBB Jumbo Masters is dat Jorissen stopt en niet meer terugkeert als deelnemer. De stand in de groep van vier waarin hij speelde is aangepast. De Hagenaar, één van de favorieten voor de titel, was koploper en stond in zijn derde partij met 2-1 voor in sets toen hij zich afmeldde.

Wedstrijdleider Hans de Bruin maakte na overleg met de Sectie driebanden van de KNBB en de organisatie bekend, dat de partij Jorissen-Van Peer nu reglementair met 3-0 door Van Peer is gewonnen. Daardoor is Martien van der Spoel de poulewinnaar en wordt Joey de Kok de nummer twee, die doorgaat naar de kwartfinales.

Jeffrey Jorissen had zijn eerste twee wedstrijden in Poule B gewonnen van Joey de Kok (3-0) en Martien van der Spoel (3-1) en had zich al geplaatst voor de kwartfinales.

De nieuwe indeling voor de kwartfinales voor woensdag is (vanaf 10.00 uur en in deze volgorde):

Raimond Burgman-Martien van der Spoel
Barry van Beers-Ludo Kools
Raymund Swertz-Jean van Erp
Dick Jaspers-Joey de Kok

Tekst: Frits Bakker

Foto Jeffrey Jorissen (Ton Smilde)

 

Driebanden KNBB NK Masters Driebanden
Volg ons online