Joris en Marius staan in halve finale biathlon op EK

Joris van 't Zelfden en Marius Kroonen staan voor Nederland in de halve finale biathlon van het Europees kampioenschap in Desio, Italië. In de spelsoort biathlon wordt door 1 speler driebanden en door de andere speler kegelbiljart gespeeld. Nederland staat tegenover Denemarken in de halve finale, die zateredagmiddag wordt gespeeld.

09 april 2022

DESIO - Het Nederlands team in de discipline biathlon heeft verrassend de halve finale gehaald van het Europees kampioenschap, dat in Desio (Italië) wordt gespeeld. De twee Oranje spelers, Joris van ’t Zelfden en Marius Kroonen, staan zaterdagmiddag (13.30) tegenover het team van Denemarken 1 met Lukas Mortensen en Jonas Soendergaard. De winnaar van die wedstrijd staat om 19.00 uur zaterdagavond in de finale tegen de winnaar van de wedstrijd Frankrijk 1-Italië 2.

De Nederlanders wonnen hun twee eerste wedstrijden in dit toernooi tegen Duitsland 1 (2-0) en Denemarken 2 (2-0), verloren van de favoriete Italianen en daarna ook van Frankrijk, maar de uiteindelijke score over twee disciplines was voldoende om zich voor de halve finales te plaatsen.

Joris van ’t Zelfden speelt voor het Oranje team de spelsoort driebanden, Marius Kroonen speelt kegelbiljart. In een wedstrijd spelen eerst de twee driebandenspelers tot 25. De eindstand wordt vermenigvuldigd met 4 (25-10 wordt bijvoorbeeld 100-40). Vanaf die score wordt verder gespeeld met kegelbiljart tot 200 punten. De winnaar krijgt 2 punten, de verliezer 0 punten.

 

Tekst: Frits Bakker
Foto Nederlands team, Marius Kroonen en Joris van 't Zelfden (Paul Brekelmans).

 

EK
Volg ons online