Jonkman prolongeert Chinese Pool titel

Tweede NK Chinese Pool heeft zelfde finale als eerste - en ook dezelfde winnaar

 

21 juli 2019

Het eerste NK Chinese Pool in 2018 was een geweldig spektakel, en had in Tim Jonkman een tamelijk onverwachte winnaar. De ongekende media-aandacht vanwege de nieuwswaarde en de vanuit China flink aangevulde prijzenpot maakten dit evenement heel bijzonder. Als eerste Nederlands Kampioen Chinese Pool mocht Jonkman compleet verzorgd (incl. vlucht & verblijf) naar de Masters in China, met een prijzenpot van liefst $250.000!

 

 

Na het succes van het eerste NK was het maar de vraag of het tweede NK net zo succesvol zou zijn. Een vraag die na afgelopen weekend kan worden beantwoord met ‘jazeker’. Alleen al het aantal deelnemers lag met 24 ruim boven dat van de eerste editie. En de laatste vier spelers vertegenwoordigden voor een belangrijk deel de toekomst van het (al dan niet Chinees) poolbiljart: Lynn Pijpers (18), Jan van Lierop (19), Tim Jonkman (30) en Quinten Pongers (17).

 

 

De laatste twee spelers zouden, net als vorig jaar, de finale spelen. En net als vorig jaar was ook nu Tim Jonkman de sterkste, al bood Quinten veel meer tegenstand dan vorig jaar. De tweevoudig Nederlands Kampioen Chinese Pool Jonkman won een gratis vliegticket en inschrijving voor het China International Open 2019 i.c.m. qualifier World Masters. Deze vindt plaats in oktober 2019 (exacte datum nog niet bekend) en de exacte locatie is Shijiazhuang (China).

 

 

Nauwelijks wanklanken dus op het tweede NK Chinese Pool, met op de finaledag goede publieke belangstelling, fotografie van Stefan Osnabrug, en een goed bekeken livestream van OrangeForks Productions. Ook de nieuwe locatie The Wizards in Lelystad werd positief beoordeeld – niet in de laatste plaats omdat The Wizards zijn nek heeft uitgestoken, en de enige plek in Nederland is waar een originele Chinese Pool matchtafel staat.

 

 

Jonkman: “Ik ben heel blij mijn titel met succes te hebben verdedigd. Ik heb een aantal heel goede partijen gespeeld, en een zware finale tegen Quinten. Heel veel dank aan alle betrokkenen bij de organisatie van dit mooie evenement. Ik kan niet wachten weer naar China te gaan!”

 

 

Organisatieteam:
- Zaalhouder: Tom Broens (The Wizards).
- Wedstrijdleiders: Ralph Coorengel & Tom Broens.
- Referees: Henk Gessel & Anna Huang.
- Fotograaf (uitsluitend zondag): Stefan Osnabrug Photography.
- Livestream (uitsluitend zondag): Jimmy Worung (OrangeForks Productions).
- Ondersteuning vanuit de KNBB: Jok Tang & Willem La Riviere.

 

 

Alle info over de zaal: http://www.thewizardslelystad.nl/
Alle info over het NK: http://nkpool.nl/
Uitslagen en livestream: https://cuescore.com/tournament/NK+Chinese+Pool+8-Ball+2019/5522283

 

 

Tekst: KNBB/KNBB Sectie Pool
Foto’s: Stefan Osnabrug

Azië Chinese Pool Poolbiljart
Volg ons online