Joey de Kok voor Nederland naar WK Junioren

Joey de Kok domineert al enkele jaren het driebanden voor junioren in Nederland.

Hij is een leerling van Jean Paul de Bruijn, die veel verwacht van de Zeeuwse belofte.

29 augustus 2017

NAREJOS - Drie Koreanen, drie Spanjaarden, vier Zuid-Amerikanen en de Nederlander Joey de Kok gaan van start op het WK driebanden voor junioren, dat van 15 tot en met 17 september wordt gespeeld in het Spaanse Narejos. De Europeanen zijn in totaal met zeven spelers. Myung-Woo Cho is de regerend wereldkampioen. Die titel haalde hij vorig jaar in El Gouna, Egypte, in de finale tegen zijn landgenoot Jung Ju Shin. De Spanjaard Carlos Anguita is de Europese kampioen van Brandenburg.

 

 

Joey de Kok domineert al enkele jaren het driebanden voor junioren in Nederland. Hij is een leerling van Jean Paul de Bruijn, die veel verwacht van de Zeeuwse belofte. De Kok werd twee jaar geleden op het EK in Narejos achtste.

De 19-jarige Koreaan Myung-Woo Cho werd twee weken geleden kampioen van zijn land en is met een plaatsingsgemiddelde van 1.600 opnieuw de grote favoriet. Jung-Ju Shin, de jonge Koreaan die in het komend seizoen in de Nederlandse competitie een vijftal partijen speelt voor Dallinga in Sluiskil, heeft zelfs een gemiddelde van 1.981 achter zijn naam.

Het toernooi wordt georganiseerd door de Spaanse federatie in het stadje Narejos niet ver van Murcia. Daar werd twee jaar geleden het Europees kampioenschap gespeeld. De Spanjaard Arrion, die de titel greep in de finale tegen de Duitser Tom Löwe, kan het WK niet spelen, omdat hij de leeftijdsgrens is gepasseerd.

De poule-indeling voor het WK in Narejos:

Poule A:
Myung-Woo Cho (Zuid Korea)
Youssef Ossama (Egypte)
Mario Mercader (Spanje)
Mauro Salvador (Argentinië)

Poule B:
Carlos Anguita (Spanje)
Beomyeol Lee (Zuid Korea)
Brian Peralta (Peru)
Joey de Kok (Nederland)

Poule C:
Caro Nelson (Colombia)
Gwendal Marechal (Frankrijk)
Tobias Bouerdick (Duitsland)
Shota Funaki (Japan)

Poule D:
Jung-Ju Shin (Zuid Korea)
Christian Sanchez (Colombia)
Arda Gungor (Turkije)
Daniel Pena (Spanje).

Het toernooi wordt live uitgezonden door Kozoom.

Tekst: Frits Bakker
Foto Joey de Kok ©Ton Smilde

Driebanden Internationaal Jeugd/Junioren
Volg ons online