Joey de Kok mist eindronden op WK

Nederlander debuteert en kan niet stunten in kwalificaties

17 september 2017

NAREJOS - Het eerste avontuur van Joey de Kok op een wereldkampioenschap driebanden voor junioren is geëindigd met een bescheiden rol in de voorronden. De Nederlander had nog een minimale kans om zich op de tweede dag te kwalificeren voor de eindronde met acht spelers, maar het kleine wondertje bleef uit. In zijn laatste poulewedstrijd verloor De Kok van de Koreaan Beom-Yeol Lee met 25-12 in achttien beurten.

 

 

Vooral over zijn totale gemiddelde kan de Zeeuwse belofte niet tevreden zijn. Hij was naar de Spaanse kustplaats afgereisd met de illusie van een klein stuntje en met de verwachting een gemiddelde van rond de één te spelen. Zijn privé-trainer Jean Paul de Bruijn verzekerde vooraf dat Nederlandse juniorenkampioen belangrijke stappen heeft gemaakt.

 

 

De missie om mee te doen met de spelers in de wereldtop werd niet gehaald: alleen in zijn partij tegen de Peruviaan Brian Peralta sleepte Joey een krappe winstpartij uit de strijd (25-24), in zijn andere twee partijen werd hij verslagen door twee kwalitatief betere tegenstanders: Anguita en Lee. Het gemiddelde was niet wat hij ervan had verwacht: 0.704 over drie partijen.

De stand in Poule B. de poule van Joey:
1 Beom-Yeol Lee 6-1.271-11
2 Carlos Anguita 4-1.091-5
3 Joey de Kok 2-0.704-5
4 Brian Peralta 0-0.589-4

 

 

Blijft over het filmpje waarin Joey de Kok op het WK driebanden voor junioren de meest curieuze carambole van de dag maakte. Dat is op internet (Kozoom-site) al zo’n 15.000 keer bekeken! De hits voor die onwaarschijnlijke carambole gaan de wereld rond. Zoals ook de foto’s met de emoties van Joey de Kok aardig scoren.

 

 

Helaas was het sportieve succes voor de Nederlander dus nog niet om over naar huis te schrijven. Maar gezien Joey’s talent, doorzettingsvermogen en jeugdige leeftijd (20) ligt er voor hem een mooie, internationale toekomst in het verschiet.

 

Tekst: Frits Bakker
Bewerking: Rolf Slotboom
Foto’s: Ton Smilde

Jeugd/Junioren Kok, Joey de WK
Volg ons online