Joey de Kok klasse apart bij NK Driebanden Jeugd

Jongeman uit Lewedorp houdt concurrentie op grote afstand in sfeervol Horna

26 november 2018

Het NK Driebanden Klein Jeugd in een zeer gezellige Biljartvereniging Horna kreeg de winnaar die vooraf werd verwacht.

 

 

In de finale tegen Andy Nab was het nog even spannend en ging het lang gelijk op, mede door wat slordig spel van De Kok die soms wat moeite had met de kleine tafel. Maar na een beurt of 15 kwam de Lewedorper los, als altijd gesteund door zijn ouders en tevens door zijn vriendin Anne. Met series van 4, 4 en 6 was het te machtig voor Nab en was zoals verwacht de hoogste trede van het podium voor De Kok. Met 1.187 over het gehele toernooi was zijn moyenne ruim een half punt hoger dan de concurrentie.

 

 

In de wedstrijd om de 3e en 4e plek won de jarige (vandaag 20 jaar geworden) Stephan Kortsmit ruim tegen (de als vervanger in de finale gekomen, maar uitstekend spelende) Xavier Siahaya.

 

 

Tijdens de prijsuitreiking sprak Daan Fons, een bezorgde maar ook trotse voorzitter van Biljart Vereniging Horna over de status van het jeugdbiljarten: "De missie van het totale biljarten is geen eenvoudige: meer jeugd bij het biljarten betrekken."

Iedereen binnen het biljarten weet hoe moeilijk dit is. Maar de heerlijkse sfeer in Horna, sowieso al één van de clubs in Nederland met de meeste jongeren, was misschien wel precies wat hiervoor nodig is. Wij zagen volop jongeren die plezier hadden, die grapjes maakten en tegelijkertijd ook serieus met het driebanden bezig waren - en dit gaf zeker enige hoop voor de toekomst.

 

 

Hoop voor de driebandentoekomst is sowieso Joey de Kok. Al jarenlang wordt hij beschouwd als één van Nederlands allergrootste driebanden talenten, en stapje voor stapje lijkt hij op weg naar een steeds hoger niveau.

 

 

Tekst & foto's: KNBB

 

Driebanden Jeugd/Junioren Kok, Joey de
Volg ons online