Jeugdige Biljarttoppers gaan weer een broederstrijd aan!

Alles over het Nederlands Kampioenschap Libre Groot Ereklasse, 20 & 21 oktober bij Biljartvereniging Woezik in Wijchen

15 oktober 2018

20 & 21 oktober is Biljartvereniging Woezik gastheer van het Nederlands Kampioenschap Libre Groot ereklasse. Aan de Woeziksestraat te Wijchen zullen acht biljartgiganten strijden om de titel op het hoogste niveau. De spelsoort dit weekend is het alom bekende Libre.

De spelsoort waar iedere biljarter mee begint. De basis van onze sport, daar waar 'alles' mag. Vandaar de titel Libre of Free game / Vrij spel. Maar al worden spelsoorten als driebanden, kader of bandstoten door sommigen beschouwd als verdieping en dus moeilijkere spelsoorten, het libre behoudt zijn eigen uitdaging. Op Ereklasse niveau krijg je soms maar één kans, moet er 350 caramboles lang de concentratie blijven, en vraagt de Serie Americaine opperste precisie.

 

 

Regerend kampioen Jordy Jong gaat ook dit jaar weer de strijd aan met zijn broer Ferry (Zwaagdijk). Hans Klok (Neede) de nummer drie van vorig jaar is ook weer van de partij en wil graag het kampioenschap overnemen. Maar er zijn meer kapers op de kust: Wiel van Gemert (Heel), Micha van Bochem (Kranenburg D), René Tull (Alphen a/d Rijn), Martijn Egbers (Beek) en Patrick Janssen (Kerkrade). Alle spelers kennen Wijchen, ze kennen de matchtafels en weten waar de positieve mogelijkheden liggen, maar ook waar de haken en ogen zitten; iedere tafel en locatie heeft zo zijn eigen (on)hebbelijkheden.

Vanaf zaterdag 20 oktober 10.00 uur zullen we zien wie in de beste vorm verkeert. Verploegen Party- en Congrescentrum heeft er de afgelopen weken al het mogelijke aan gedaan om de biljartzaal in topconditie te brengen. De leden van BV Woezik zullen de wedstrijden begeleiden en dan zullen we zondag 21 oktober rond de klok van 17.00 uur de nieuwe Nederlandse kampioen huldigen.

Iedereen is welkom; de toegang is gratis.

 

 

Meer informatie over het Libre ? Kijk op: https://bit.ly/2QGLBaL
De regerend kampioen zien? Kijk op: https://bit.ly/2QHY79T

 

Informatiepagina KNBB/Carambole NK Groot Libre Ereklasse

 

Tekst: Sebina Megens
Foto ©Paul Brekelmans

 

 

 

Carambole/libre Ereklasse NK
Volg ons online