Jerry Hermans ontvangt thuisspelers op camping

De vierde ronde van de eredivisie driebanden, de Kozoom league, laat een opvallende wedstrijd zien: Team Eekhoorn en DKM Tools, die in dezelfde locatie op de camping in Oosterhout spelen, staan tegenover elkaar. Jerry Hermans is zowel gastheer, regelaar als speler.

14 oktober 2023

OOSTERHOUT – De eredivisie driebanden is zondag aan de vierde ronde toe met in elk geval één opvallende ontmoeting. De echte Oosterhoutse derby in de eredivisie driebanden werd vorige week gespeeld en gewonnen door Team Eekhoorn met 6-2 van Team Nachtwacht. Maar in de Kozoom league, met drie teams uit Oosterhout, staan er morgen, zondag, weer twee tegenover elkaar: en nog wel allebei van Camping De Eekhoorn. Jerry Hermans, de campingbaas, bekent: ,,Vorige week was de echte derby, nu spelen we eigenlijk een clubkampioenschap.’’ Zo heet dat als Team Eekhoorn en DKM Tools tegenover elkaar staan in de biljartarena van de camping.

De start van de Oosterhoutse teams is nog niet indrukwekkend geweest. Team Eekhoorn is tevreden met vier matchpunten uit drie wedstrijden. Twee keer stond er een remise op het scorebord, tegen J&F Auto’s en tegen Bousema, alleen vorige week werd de volle buit binnengehaald met 7-1 tegen Team Nachtwacht. Vooralsnog staan Team Nachtwacht en DKM Tools van de Oosterhoutse teams onderin zonder matchpunten.

Peter Ceulemans is de enige die uit drie wedstrijden de maximale matchpunten heeft binnengehaald voor Team Eekhoorn. Frans van Kuyk scoorde drie matchpunten, want hij verloor van Stefan Galla in de wedstrijd waarin Nikos Polychronopoulos kopman was en won van Jeffrey Jorissen met 40-23 in 17. Jerry Hermans zat in die wedstrijd op de bank en haalde twee matchpunten uit twee partijen voor zijn team.

De teamcaptain, na een drukke zomer op de camping, wil nog niet spreken van vorm of geen vorm. ,,Ik ben goed voorbereid, gecombineerd met werk en privé.’’ Jerry speelde ook een uitstekende Grand Prix in Sittard, waar hij in het hoofdtoernooi onder andere Erwin Kivits versloeg met 40-38 in 20, 1.508 speelde in zijn poule, maar in de volgende ronde werd uitgeschakeld door Barry van Beers. Vorige week schitterde Erwin Kitvits trouwens ook nog met een serie van 14 in zijn verloren partij tegen Peter Ceulemans.

De vraag is natuurlijk binnen de Oosterhoutse enclave of de twee teams onderin van de hatelijke nul na drie wedstrijden kunnen afkomen. Team Nachtwacht speelt in zijn thuisarena (De Babbelz) tegen Burgmans, waar Eddy Leppens voor zijn terugkeer naar de PBA weer kopman speelt en dus tegenover Erwin Kivits staat. Burgmans speelt verder met nog twee andere Belgen, Bart Ceulemans en Marco Janssen. Harrie van de Ven, Frank Martens en Frits Broeders, die nog op zoek zijn naar de eerste winstpartijtjes.

Bovenin de ranglijst speelt Zundert de altijd lastige wedstrijd in Zeeland tegen Dallinga, dat een zwakke start heeft gemaakt en in eigen zaal op zoek gaat naar revanche. Cues&Darts moet zijn derde plaats verdedigen in een uitwedstrijd tegen J&F Auto’s. Glenn Hofman, de kopman van de Tilburgers, mag zijn goede vorm bevestigen tegenover zijn vroegere Haagse team. Cues&Darts zet Pierre Soumagne als enige buitenlander in en speelt behalve met Glenn Hofman met Huub Wilkowski en Volkan Cetin.

Aartsbouw Sprundel speelt thuis tegen SIS Schoonmaak, dat Eddy Merckx inzet als kopman en Toine Dekkers als stand-in op vier. Tom Persyn, man in vorm bij Aartsbouw, speelt tegen Martien van der Spoel. Bousema Lochem en Dekker/AP willen beide graag boven de middenmoot uitsteken. De onderlinge partij zal uitmaken of dat nu al een optie is. Bousema speelt thuis met Jorissen, Loncelle, Bruijstens en Van Schaik. Dekker zet zijn vaste team in met Christiani, Van Beers, Valentijn en Blauwblomme.

Het volledige programma in de vierde ronde van de Kozoom league, zondag 15 oktober vanaf 13.00 uur.

Aartsbouw Sprundel-SIS Schoonmaak

Ronny Brants-Eddy Merckx

Dirk Weeremans-Jean van Erp

Tom Persyn-Martien van der Spoel

Ad Broeders-Toine Dekkers

 

Dallinga.com-STZ Zundert

Jean Paul de Bruijn-Sergio Jimenez

Steven van Acker-Thorsten Frings

Peter De Backer-Francis Forton

Berry Dallinga-Rik van Beers

 

J&F Auto’s-Cues&Darts/Xtreme

Kay de Zwart-Glenn Hofman

Joey de Kok-Pierre Soumagne

Therese Klompenhouwer-Huub Wilkowski

Herman van Daalen-Volkan Cetin

 

DKM Tools-Team Eekhoorn

Davy van Havere-Peter Ceulemans

Roland Uijtdewillegen-Frans van Kuyk

Jack Wijnen-Kurt Ceulemans

Eddy Willems-Jerry Hermans

 

Team Nachtwacht-Burgmans Biljarts

Erwin Kivits-Eddy Leppens

Harrie van de Ven-Anno de Kleine

Frank Martens-Bart Ceulemans

Frits Broeders-Marco Janssen

 

Bousema/JBScues-Dekker/APSprundel

Jeffrey Jorissen-Dave Christiani

Johan Loncelle-Barry van Beers

Paul Bruijstens-Gerwin Valentijn

Frans van Schaik-Henk Blauwblomme

Tekst: Frits Bakker

Foto Jerry Hermans (Stefan Osnabrug)

 

 

 

 

 

 

Driebanden Kozoom Kozoom League
Volg ons online