Jelle Pijl overleden

De Overijsselse biljarter Jelle Pijl, die succesvol was met vele teams en zeer geliefd, is maandagmorgen in zijn woonplaats Hengelo overleden. In zijn lange, actieve carrière speelde hij in teams met spelers als Dick Jaspers, Torbjörn Blomdahl, Marco Zanett en Raimond Burgman en won hij onder meer de bekerfinale. Jelle Pijl (van 9 november 1961) was al enige tijd ziek, hij woonde samen met zijn vriendin Natascha en laat ook twee 'bonuskinderen' met aanhang achter.

30 januari 2024

HENGELO – ,,We gaan in hem een goede en zeer sportieve collega missen’’, reageerde Dick Jaspers op het overlijden van Jelle. ,,Vooral in het oosten van het land was hij geliefd en genoot hij een grote bekendheid.’’
 
De Hengelose biljarter won onder meer de beker met het team van Dinand Prinsen in Haarlo en behaalde successen met het Twentevisie van Ben Velthuis, waar toen ook Torbjörn Blomdahl en Marco Zanetti speelden. Jelle speelde ook internationaal met teams waarmee hij succesvol was. Het laatste team was tot vorig jaar Harwig Den Ham. Met dat team speelde hij in deze competitie vijf keer mee. Zijn laatste wedstrijd was op 17 november (2023). Andere teams behalve in de beginperiode Twentevisie waren onder andere Holland Mineraal, Pelgrim Professionals, A1 en Bousema Lochem met als teamleiders onder andere Ben Velthuis, Dinand Prinsen, Addy Wienk en Ronny Hazewinkel.
 
Met Dick Jaspers, Eddy Leppens, Anno de Kleine en Raymund Swertz won Jelle Pijl de teambeker voor Haarlo.
 
 

 
 
Jelle speelde in zijn vroegere jaren ook de klassieke spelen, waarvoor hij werd geschoold op Papendal. In 1981 speelde Jelle mee op het Europees kampioenschap libre in Zele en in 1983 speelde hij het Europees kampioenschap 47/2 in Wenen. Met Hengelo werd hij drie keer op rij kampioen van Nederland in de eredivisie.
 
De condoleance is zondag vanaf 13.45 bij Smelt in Hengelo, de crematie maandag om 15.30 in Usselo bij Aula De Putter.
 
 

 
 
Van deze plaats wensen de besturen, directie en medewerkers van de KNBB aan familie, vrienden en nabestaanden veel sterkte en kracht toe met het verwerken van dit verlies.
 
 
Tekst: Frits Bakker.
Foto's Jelle Pijl
Overlijden
Volg ons online