Jeffrey en Jean warmen de fans op in de Jumbo Masters

Jeffrey Jorissen als poulewinnaar en Jean van Erp hebben zich als eerste twee spelers in de poulefase geplaatst voor de knock-outs met 8 spelers in de KNBB Jumbo Masters in Berlicum.

28 april 2022

 

BERLICUM - Het hoppa op z’n Haags klonk door heel de zaal toen Jeffrey Jorissen op de donderdagmorgen van de Masters zijn laatste, winnende carambole had gemaakt tegen Raymund Swertz (3-1 in sets, 1.722 tegen 1.412). De Hagenaar zwiepte zelf zijn keu door de lucht en vierde de plaatsing voor de knock-outs met de beste acht van de Masters met zichtbare opluchting. ,,Het helpt me wel dat er wat meer Haagse supporters waren gekomen, ik kon het gelukkig afmaken’’, zei Jorissen, die zichzelf nu ongetwijfeld voor de finaleronden een hoofdrol toedicht.

 

 

Jeffrey Jorissen bekende in het interview na afloop dat hij niet in zijn beste vorm naar de Masters is gekomen. ,,Ik speelde wat mindere partijen de laatste weken, maar dat kan snel omslaan. Het kan zo maar dat je met één heel goede partij de vorm en het vertrouwen terugkrijgt. Dus daar hoop ik hier op de Masters maar op.’’

Raymund Swertz keek terug naar zijn vlotte start (10-1 in 3) en zei: ,,Ik ben een speler die lekker snel moet kunnen scoren, dat geldt dus ook voor het driebanden.’’ Daarna, in set 2 en 3 van zijn laatste partij, moest Swertz zijn tegenstander voor laten gaan met setwinsten van 10-4 en 10-1. De Limburger kreeg nog kansen om weer gelijk te komen, op 8-6 en 9-8 in de slotfase, maar miste twee keer op een maakbare bal, waarna Jorissen onder gejuich van zijn fans met 10-9 kon finishen.

Jean van Erp, al zeker van kwalificatie, rondde de poulefase af tegen Martien van der Spoel, de Nijmegenaar die absoluut een goed toernooi speelt, maar op cruciale momenten in de partijen (9-9) belangrijke setballen miste. Dat lukte tegen Jean van Erp wel in een wedstrijd die op en neer ging: 10-4 voor Swertz in 8, 10-7 voor Van der Spoel in 9, 10-0 voor Swertz in 4, 10-0 voor Van der Spoel en tenslotte 10-8 in 5 voor Martien in de beslissende vijfde.

Jean van Erp verspeelde door het verlies de positie van koploper in de poule. Jeffrey Jorissen eindigde door zijn overwinning met dezelfde matchpunten, dezelfde setscore, maar had een minimale voorsprong in moyenne: 1.555 tegen 1.542, een verschil van 13/1000e. Het was trouwens opvallend hoe dicht de vier spelers in deze Poule C bij elkaar eindigden in gemiddelde.

De eindstand in Poule C:

1 Jeffrey Jorissen 4-1.555-8

2 Jean van Erp 4-1.542-9

3 Raymund Swertz 2-1.420-8

4 Martien van der Spoel 2-1.483-3.

Tekst: Frits Bakker
Foto Jeffrey Jorissen met fans (Ton Smilde)

 

 

 

 

Driebanden NK Masters Driebanden
Volg ons online