Jean van Erp en SIS op eenzame hoogte

Jean van Erp was de grote man van deze speelronde. De Brabander speelde zijn partij van 40 punten tegen de Turk Gökhan Salman uit in 15 beurten (40-18) met een serie van zestien.

16 december 2018

DEN HAAG - De 8-0 overwinning van SIS Schoonmaak op de tiende dag van de eredivisie was eigenlijk een nieu bewijs van de suprematie van het Haagse team. De concurrentie kan de koploper niet volgen: twee achtervolgers van SIS Schoonmaak maakten een volgende misstap. L&B Ledermode zonder zijn kopman Eddy Merckx speelde gelijk, HCR Prinsen, zonder Dick Jaspers, verloor van Zundert, waardoor de Haagse regerend kampioen nu een voorsprong heeft van zes punten op Ledermode en Zundert en zeven op HCR Prinsen.

 

 

Jean van Erp was de grote man van deze speelronde. De Brabander speelde zijn partij van 40 punten tegen de Turk Gökhan Salman uit in 15 beurten (40-18) met een serie van zestien. Dat is, zelfs vergeleken bij de Ceulemans Cup in Bordeaux, een absolute topprestatie. De beste zestien spelers van Europa en Azië staan in de Franse wijnplaats al drie dagen tegenover elkaar en ook daar is de hoogste serie zestien, op naam van de Koreaan Dong-Koong Kang. SIS Schoonmaak had een prachtig teammoyenne tegen Bousema Lochem, dat met 8-0 werd verslagen. Glenn Hofman had ook een straatlengte voorsprong op Stefan Galla (40-17 in 18), Jeffrey Jorissen speelde Markus Galla en derhalve ook het Bousma team kansloos terug naar huis (40-20 in 20) en alleen Raimond Burgman moest even op de tanden bijten tegen Frans van Schaik (40-32 in 26).

 

 

Voor L&B Ledermode waren Dave Christiani en John Tijssens de spelers die kostbare punten lieten liggen tegen Savas Bulut (40-36 in 29) en Frank Martens (40-23 in 38). De halve buit werd nog binnengehaald door Peter De Backer en Gerwin Valentijn, winnaars in 24 en 22 beurten tegen Harrie van de Ven en Davy van Havere.

HCR Prinsen verspeelde de top drie positie in de uitwedstrijd tegen STZ Zundert, waar Eddy Leppens, Jelle Pijl en Raymund Swertz ver onder de verwachtingen bleven. Jef Philipoom was de enige uitblinker bij het Haarlo team met winst op Peter Ceulemans (40-29 in 19). Roland Forthomme versloeg op centercourt Eddy Leppens met 40-24 in 22. De Van Beers broers waren op dreef: Barry met 40 in 19, Rik met 40 in 30.

Dallinga.com, zonder zijn kopmannen Frédéric Caudron en Jean Paul de Bruijn, beleefde een hoogtijdag in de thuiswedstrijd tegen Burgman Biljarts. De Zeeuwen wonnen met 8-0 dank zij Steven van Acker (40-15 in 24 tegen Marco Janssen), Jeffrey van Nijnatten (40-27 in 39 tegen Therese Klompenhouwer), Joey de Kok (40-37 in 34 tegen Bart Ceulemans) en Berry Dallinga (40-34 in 49 tegen Roijers). Team Eekhoorn won ook met de maximale score tegen 't Ivoor, met Jerry Hermans als beste speler: 40-31 in 23 tegen Roofthooft. A1 Biljarts trok de winst over de streep in de uitwedstrijd tegen Aardexpress: 3-5. Javier Palazón en Martien van der Spoel wonnen voor A1 Biljarts, Richard Bitalis speelde gelijk tegen René Wijnen.

Tekst: Frits Bakker
Foto's Jean van Erp/SIS ©Ton Smilde

Driebanden Eredivisie/Topklasse Erp, Jean van
Volg ons online