Jean Paul de Bruijn fenomeen in bandstoten

Zeeuwse titelhouder grote favoriet op Simonis Biljartlakens NK Bandstoten Groot Ereklasse in Hattem, live op www.biljart.tv.

Tegelijk met NK Bandstoten Groot: het NK Ankerkader 57-2 Hoofdklasse

05 januari 2017

HATTEM – Jean Paul de Bruijn is één van de beste bandstoters van de wereld. In Nederland staat de Zeeuw op een voetstuk in de discipline die hij feilloos beheerst en waarin hij al twaalf keer kampioen van zijn land was. Zijn vorige titel onderstreepte de suprematie: De Bruijn, een specialist in het subtiele spel aan de band, triomfeerde met 21.20 gemiddeld.

De concurrentie bij het Simonis Biljartlakens NK Bandstoten Groot Ereklasse komt voor het fenomeen uit de bekende hoek: van Michel van Silfhout, die vorig jaar met 10.63 derde werd, maar De Bruijn, die op matchpunten al onbereikbaar was, in de finale versloeg. Raymund Swertz is alleskunner in de klassieke spelen, Jos Bongers een niet te onderschatten routinier en het jonge Noord-Hollandse talent Sam van Etten één van de outsiders. Hoe snel zijn ontwikkeling in het bandstoten is gegaan, bewees Van Etten in het vorige NK met de hoogste serie van 116.

Jean Paul de Bruijn schitterde tot aan de finale met een moyenne op wereldniveau: 25.00. Met de titel al op zak werd hij in de finale toch nog verslagen door Michel van Silfhout. Jos Bongers speelde in het zicht van de finish de beste partij tegen Michel van Silfhout: 125-16 in 3 beurten.

De matadoren zijn klaar voor een nieuwe krachtmeting, dit keer in De Triangel in Hattem, georganiseerd door DOS, en live uitgezonden op www.biljart.tv. De acht finalisten met de startgemiddeldes zijn:

Jean Paul de Bruijn, Hulst, 21.20

Raymund Swertz, Afferden, 11.40

Michel van Silfhout, Dieren 10.63

Jos Bongers, Nijmegen, 9.85

Sam van Etten, Schermerhorn, 9.81

Demi Pattiruhu, Dordrecht, 9.36

René Tull, Alphen aan de Rijn, 8.80

Roij van Raaij, Kampen, 6.16.

De arbiters zijn: Ad Broekman, Willem Hofman, Peter Huvenaars, Henry Thijssen. Wedstrijdleider is Jurgen Toorneman, en de partijlengte is 125 punten.

Tegelijk met dit prachtige NK Bandstoten Groot Ereklasse wordt in Hattem ook het NK Ankerkader 57/2 Hoofdklasse gespeeld. Op basis van zijn zeer hoge moyenne van liefst 41.20 in de voorwedstrijd kan Ricardo Diters van Almere '83 worden gerekend tot de favorieten. Maar eveneens zeer kansrijk zijn Germ Bot (Horna), Robin Jonker (BV Zandweerd) en Peter de Bree (Kwadendamme).

Beide evenementen in Hattem zijn van vrijdag 6 januari in de ochtend tot zondag 8 januari in de avond.

Carambole/libre Kader
Volg ons online