Jaspers-Merckx battle en Houdini act op WK

Zaterdagmorgen om 10.00 uur Nederlandse tijd staat de topaffiche op het WK op het programma: Dick Jaspers tegen Eddy Merckx. De clash van de Lage Landen, wordt het ook wel genoemd voor een plaats bij de laatste zestien op het WK driebanden in Ankara.

08 september 2023

ANKARA – Het WK driebanden startte vrijdagmiddag de knock-outs met een Hodini-act van de wereldkampioen. Tayfun Tasdemir, spelend voor eigen publiek in Ankara, liep tegen een mokerslag van Torbjörn Blomdahl op, een sensationele start van de Zweed met series van 12 en 10 in de eerste twee beurten en een voorsprong van 22-1 op Tasdemir. De Turk bleef stoïcijns toekijken en startte zijn achtervolging met prachtig biljarten en solide scores.

Hij won de partij uiteindelijk met 50-39 in 23 beurten, omdat Blomdahl stilviel na zijn briljante start en niet de kracht had om nog terug te slaan toen Tasdemir hem was voorbij gevlogen.

De start van de knock-outs was spectaculair in die partij van twee grote kampioenen. De Nederlands/Belgische botsing in de tweede ronde met 16, zaterdagmorgen, werd realiteit door de overwinningen van Jaspers en Merckx.

Dick Jaspers versloeg de Colombiaan Henry Diaz met 23 in 22 beurten, Eddy Merckx won van de Japanse ex-wereldkampioen Ryuuji Umeda met 50-34 in 29.

Dick Jaspers en Eddy Merckx spelen morgen, zaterdag, om 10.00 uur West Europese tijd tegen elkaar in de knock outs met de beste 16.

 


 

Tekst: Frits Bakker
Foto Eddy Merckx (Five&Six)

 

 

 

 

Driebanden WK
Volg ons online