Jaspers overleeft op WK, De Bruijn ten onder

Dick Jaspers heeft zich geplaatst voor de knock-out ronden met 32 spelers op het wereldkampioenschap driebanden in Ankara. Jean Paul de Bruijn, die nota bene zijn eerste wedstrijd won van Jaspers, speelde een slechte tweede partij tegen de Koreaan Ahn en werd daardoor uitgeschakeld op gemiddelde.

 

07 september 2023

ANKARA – Dick Jaspers heeft zich hersteld van een slechte start op het WK driebanden in Ankara met een overwinning op de Koreaan Ahn, die hem naar de volgende ronde brengt. De andere Nederlander, Jean Paul de Bruijn, is uitgeschakeld op gemiddelde. Dat is de uitkomst van twee dagen voorronden in de groep met de twee Nederlanders.

Jaspers en Ahn gaan naar de volgende ronde met 32 spelers op dit WK, waarvoor vanavond wordt geloot voor de knock-outs.

 

De nummer 1 van de wereld had een opvallend slechte start in zijn groep tegen Jean Paul de Bruijn, gewonnen door De Bruijn met 40-28 in 32 beurten. Jaspers moest daardoor comfortabel winnen van Ahn om zich te kwalificeren.
Jean Paul de Bruijn had met zijn veelbelovende start tegen Jaspers een riante kans om door te gaan, maar had een onwaarschijnlijk zwakke start in zijn tweede partij tegen Ahn. De Bruijn verloor met 0.966 gemiddeld en zakte zo ver in moyenne, dat hij daarna naar de derde plaats zakte.

Ji Hun Ahn was weliswaar kansloos tegen Jaspers, maar kon zijn gemiddelde op peil houden en zodoende voor De Bruijn op de tweede plaats eindigen.

Nederland gaat verder met 1 speler op dit WK. Vorig jaar in Korea eindigde Jean Paul de Bruijn in een groep met de Koreaan Park en de Egyptenaar Sidhom ook op de derde en laatste plaats.

Dick Jaspers, net als Ahn en De Bruijn met 2 matchpunten, trok zijn gemiddelde nog op naar 1.387. Ahn eindigde met 1.260, De Bruijn met 1.114. Alle drie spelers hadden een hoogste serie van 7.

Tekst: Frits Bakker
Foto: Jaspers op WK in Ankara (Ton Smilde)

 

 

Driebanden Jaspers, Dick KNBB
Volg ons online