Jaspers & Klompenhouwer op shortlist Sportman/Sportvrouw 2022

Inspanningen zijn beloond; magnifieke prestaties van onze topbiljarters zijn erkend. Op woensdag 21 december staan NOC*NSF en NOS op het Sportgala stil bij die prestaties, met de verkiezing van de beste Sportvrouw, Sportman, Sportploeg, Paralympische sporter en Coach van het Jaar.

27 november 2022

 

Trots op Dick Jaspers en Therese Klompenhouwer: zij staan allebei op de shortlist voor resp. Sportman en Sportvrouw van het Jaar!

Dick Jaspers o.a. voor het winnen van de World Games, een fenomenale prestatie, en voor het nog steeds nummer 1 van de wereld zijn in het steeds mondialere driebanden. Het lijkt zo gemakkelijk, maar met de ongekende Europese en Aziatische concurrentie (en ook steeds jongere concurrentie) is het des te knapper dat Dick maar niet van die eerste plek wil wijken.

 
 

En Therese Klompenhouwer, niet voor niets de Koningin van het Driebanden. Wat een jaar had Therese! In één jaar werd Therese wederom Nederlands Kampioen (sterker: ze verloor in 15 NK's nog nooit een wedstrijd!), werd ze voor de negende maal Europees kampioen (met een nieuw wereldrecord: een partij van 30 caramboles in slechts 9 beurten!), en werd ze in Heerhugowaard ook nog eens voor de vijfde keer wereldkampioen in een absoluut unicum: voor het eerst in de geschiedenis was driebanden live op de Nederlandse tv, de beide halve finales + finale live op Ziggo Sport.

Trots op deze geweldige ambassadeurs voor het driebanden!

 

Artikel NOS over Sportgala & genomineerden

 

#knbb #biljarten #driebanden #shortlist #sportgala #sportgala2022 #nos #nossport #nocnsf #dickjaspers #thereseklompenhouwer #WKdriebanden #EKdriebanden #NKdriebanden #worldgames #theworldgamesnl #TeamNL #TeamNLbiljarten #TeamNLdriebanden #TeamNKbiljartpoolsnooker
 

 

Tekst: KNBB
Foto
's Dick Jaspers World Games ©WCBS
Foto's Therese Klompenhouwer WK Dames ©Ton Smilde

 

Eerbetoon Jaspers, Dick Klompenhouwer, Therese
Volg ons online