Jaspers keert terug in Kersttoernooi Zundert

Nederlandse wereldkampioen vindt het tijd voor een come-back in D'n Hoek in Zundert

28 november 2018

ZUNDERT - Het jaarlijkse Kersttoernooi aan het eind van het jaar in D'n Hoek in Zundert krijgt dit jaar een topbezetting. De nummers één, twee en drie van de wereldranglijst komen aan de start in een veld van acht deelnemers. Met Dick Jaspers heeft het toernooi de wereldkampioen in huis, met Frédéric Caudron de winnaar van de World Cup en met Eddy Merckx de speler met de meeste grote overwinningen in 2018. Louis Havermans, de organisatie: we verwachten vuurwerk in D'n Hoek met zo veel grote wereldspelers.

Het toernooi, dat met zijn 42 jarige historie het langste in de biljarthistorie is, handhaaft het systeem van vorig jaar. De acht spelers zijn in twee poules verdeeld, alles wordt op één biljart gespeeld, de partijen gaan naar best of 7 over negen caramboles. Korte setjes, veel spektakel, zo is de filosofie van de organisatie. Louis Havermans: ,,Over de lange historie gesproken: we hebben heel de wereldtop al in D'n Hoek gehad met Raymond Ceulemans, Ludo Dielis, Jaspers, Caudron, Merckx, Blomdahl, Sang Lee, Sayginer, Kasidokostas en vorig jaar nog Murat Naci Coklu en Martin Horn.''

Die twee, Coklu en Horn, speelden vorig jaar de finale, Coklu was de winnaar. ,,We hebben een keuze moeten maken: Jaspers en Caudron zijn nieuw, Coklu en Horn zijn afgevallen. Want met acht spelers moet je bekende spelers teleurstellen.'' Dick Jaspers keert na jaren terug in het toernooi, nadat hij in voorgaande jaren aan een wintersportvakantie de voorkeur gaf. 

Het toernooi wordt traditiegetrouw gespeeld tussen Kerst en Nieuwjaar: van donderdag 27 december tot en met zondag 30 december. De eerste poulewedstrijden beginnen op 27 december om 12.00 uur. De winnaar vangt 2.750 euro. De capaciteit van de zaal in D'n Hoek is 180 zitplaatsen.

De poule-indeling is:

Poule A:
Dick Jaspers
Eddy Merckx
Peter Ceulemans
Gerwin Valentijn

Poule B:
Frédéric Caudron
Roland Forthomme
Eddy Leppens
Barry van Beers.

 

Wedstrijdschema
Entreeprijzen

 

Tekst: Frits Bakker
Foto Dick Jaspers (Lausanne Masters)

Driebanden Jaspers, Dick
Volg ons online