Jan van Lierop nieuwe Nederlands Kampioen 10-ball

Mooie zege voor Van Lierop, die in oktober al zijn EK-ticket voor volgend jaar had veiliggesteld. Hij eindigde toen op de koppositie van de Pool Ranking Nederland

17 november 2019

Vandaag is Jan van Lierop in Drachten Nederlands Kampioen 10-ball geworden. Hij neemt de titel over van Tim De Ruyter, die zijn titel verdedigde vandaag.

 

 

Jan bereikte de finale soeverein door achtervolgens te winnen van Arek Skorski (7-0), Michel Drenth (7-1), William Gelens (7-1), Hoa Nguyen (7-1) en Gijs van Westenbrugge (7-1). In de finale tegen Marc Bijsterbosch begon Jan goed. Hij kwam op een 5-0 voorsprong. Daarna kwam Marc terug tot 6-4, maar het was Jan die uiteindelijk de eindzege naar zich toetrok (7-4).

 

 

Een mooie zege voor Jan van Lierop, die in oktober al zijn EK-ticket voor volgend jaar had veiliggesteld. Hij eindigde toen op de koppositie van de Pool Ranking Nederland.

 

 

Via het NK worden nog twee EK-tickets verdeeld. Deze spots gaan naar de twee spelers die het hoogst eindigen in het NK-klassement. Op dit moment staat Jan van Lierop bovenaan en Ivo Aarts en Marc Bijsterbosch gedeeld tweede. Het NK-klassement is hier te zien. Foto’s en video’s zijn terug te vinden via de Facebook-pagina van de KNBB Sectie Pool.

 

 

Hiermee sluiten we de 2e discipline van het NK Pool 2019 af met twee hoofdrondes in Roosendaal (Biljartcentrum De Distel) en Drachten (Njoy Poolcentrum) en vandaag de finaleronde. Volgende week gaan we door met de 3e discipline: 9-ball. Inschrijven kan nog altijd via www.nkpool.nl.

 

 

Het event wordt mede mogelijk gemaakt dankzij onze sponsors en partners: N-Joy Poolcentrum Drachten, Biljartcentrum De Distel, Aramith, Erima, Iwan Simonis, Hague 5, Nederlandse Loterij en OrangeForks Productions. Ook bedanken we de Richard Sewgobind en Richard van Merrienboer (zaalhouders), Hilbrand Boschma (ondersteuning zaal), Jimmy Worung (livestream), Frederique Rijsdijk en Rob Kleinjans (fotografie), Gino De Ruyter (wedstrijdleiding), Paul Swanenburg en Henk Gessel (referees) en Arno Hartman (co-organisator en commentator).

 


 

Tekst: Jok Tang (KNBB Sectie Pool)
Foto’s: Rob Kleinjans

Lierop, Jan van NK Poolbiljart
Volg ons online