Ivar Saris prolongeert titel Nederlands Kampioen Straight-Pool

Geweldige comeback in halve finale tegen Jan van Lierop

03 november 2019

In Drachten heeft vandaag Ivar Saris de titel Nederlands Kampioenschap Straight-Pool 2019 opgeëist. Hij prolongeert hiermee zijn titel, omdat hij ook vorig jaar aan de haal ging hiermee.

 

 

Op weg naar de titel versloeg hij in de Finaleronde achtereenvolgend Hoa Nguyen (75-53), Gilliano Smit (75-32), wederom Hoa Nguyen (100-54), Jan van Lierop (100-89) en in de finale Ivo Aarts (100-32). Vooral zijn comeback in de halve finale was fraai: Jan van Lierop stond 89-34 voor, Jan liet Ivar terug aan tafel komen, waarna Ivar de wedstrijd uitschoot.

 

 

Het zilver is dus naar Ivo Aarts gegaan. Het brons is gegaan naar Jan van Lierop en Tim De Ruyter.

 

 

Hiermee sluiten we de 1e discipline van het NK Pool 2019 af met twee hoofdrondes in Roosendaal (Biljartcentrum De Distel) en Drachten (Njoy Poolcentrum) en vandaag de finaleronde. Volgende week gaan we door met de 2e discipline: 10-ball. Inschrijven kan nog altijd via www.nkpool.nl.

 

 

Het event wordt mede mogelijk gemaakt dankzij onze sponsors en partners: N-Joy Poolcentrum Drachten, Biljartcentrum De Distel, Aramith, Erima, Iwan Simonis, Hague 5, Nederlandse Loterij en OrangeForks Productions. Ook bedanken we de Richard Sewgobind en Richard van Merrienboer (zaalhouders), Hilbrand Boschma (ondersteuning zaal), Jimmy Worung (livestream), Frederique Rijsdijk en Melissa Kuys-Rademakers (fotografie), Gino De Ruyter (wedstrijdleiding), Aidan Mauricio en Henk Gessel (referees) en Arno Hartman (co-organisator en commentator).

 


 

Tekst: KNBB Sectie Pool
Foto's ©Melissa Kuys-Rademakers

NK Poolbiljart
Volg ons online