iPool in Delfshaven

Binnenkort wordt iPool operationeel in een vijfde Rotterdamse locatie. Na het Grafisch Lyceum Rotterdam, twee locaties van House of Esports en Voetbalclub Overmaas is het innovatieve iPool, waarmee de pooltafel kan veranderen in een tablet, nu ook beschikbaar in het prachtige Poolcafé Delfshaven

11 oktober 2022

 

Het project iPool blijft gestaag vooruitgang vinden in regio Rotterdam. Deze maand wordt iPool operationeel in een vijfde Rotterdamse locatie. Na het Grafisch Lyceum Rotterdam, twee locaties van House of Esports en Voetbalclub Overmaas is het innovatieve iPool, waarmee de pooltafel kan veranderen in een tablet, nu ook beschikbaar in Poolcafé Delfshaven.

 

 

Het motto is inmiddels bekend: iPool maakt de tafel interactief! En dat kan heel leuk zijn voor fun (gewoon gezellig met je vrienden genieten van de gekke mogelijkheden en mooie beelden op tafel) of voor training (om het digitale aspect te gebruiken om goed te oefenen, beter af te stoten etc.)

Om iedereen die geïnteresseerd is de kans te geven kennis te maken met de tafel en de mogelijkheden, bieden wij een gratis introductie-avond aan voor potentiële spelers:
25 oktober 19:00-21:00 bij Pool- en eetcafé Delfshaven, Aelbrechtskolk 45B, Rotterdam. Schrijf je nu (gratis) in – en een wereld van mogelijkheden zal voor je open gaan.

Aanmelding: info@poolcafedelfshaven.nl
Meer info: www.i-pool.nl en www.knbb.nl/ipool-0

 

 

Een mooi nieuw hoogtepunt voor het vernieuwende iPool project, en wederom in Rotterdam.

We spraken hierover met Marie-Jozé Willems van Poolcafé Delfshaven, en met Joshua Dingjan van House of Esports.

Marie-Jozé Willems: “Delfshaven is een ruim opgezet poolcafé waar iedereen welkom is en zich thuis moet kunnen voelen. Je kunt er poolen, darten en  heerlijke homemade gerechten eten. Maar als je lekker sport wil komen kijken en een drankje wil doen (veel speciaalbieren, ook op tap) kan dat ook. Kortom de basis voor een gezellige middag en/of avond actief uitgaan.”

“Ons belangrijkste doel om te beginnen met iPool in Delfshaven is: meer jongeren te interesseren in het poolspel. Het past ook in dit digitale tijdperk. Het biedt de mogelijkheid voor jongeren om games en pool te combineren en de deur uit te gaan om in een sociale omgeving bezig te zijn.”

“Wil je eens spelen op de iPool-tafel, alleen of met vrienden, meld je aan via info@poolcafedelfshaven.nl – dan nemen wij contact met je op. En als je 25 oktober aanwezig bent op de gratis introductie-avond, des te beter.”

 

 

Ook Joshua Dingjan van House of Esports is enthousiast: “De iPool tafel is een interactief concept dat een extra dimensie toevoegt aan het spel. Naast fun en entertainment kan het ook ingezet worden als trainingsmethode waardoor vaardigheden sneller toenemen. Dus zowel voor een avondje uit met vrienden als ook voor de poolspeler is het een verdieping in het spel.”

“House of Esports is gespecialiseerd om d.m.v. Gamification en Gamen mensen bij elkaar te brengen en allerlei vaardigheden aan te leren. In een tijd van digitalisering is de iPool niet alleen een gadget maar ook een middel om cognitieve en sociale vaardigheden op een leuke manier te ontwikkelen. 

We zetten de iPool tafel ook in voor ons concept GameSeniors, waar we naast de iPool ook de interactieve muur als VR brillen inzetten.”

 

 

Over iPool:

iPool maakt de pooltafel interactief. Door toepassing van AR projectie en scanning kunnen interactieve games op een pooltafel gespeeld worden. Daarnaast kan door iPool de pooltafel ingezet worden voor digitale presentaties en is er zelfs een uitgebreide interactieve trainingsmode.

iPool wordt onder licentie exclusief door de KNBB op de Nederlandse markt geïntroduceerd.  Er is gestart met een pilot in Rotterdam. Vanuit Living Lab worden in samenwerking met Gemeente Rotterdam, Rotterdam Sport Support, Sportbedrijf Rotterdam, Grafisch Lyceum Rotterdam, NOC*NSF en House of Esports vijf verschillende locaties in Rotterdam voorzien van iPool systeem.

 

Eerdere publicaties:

Er staat al een iPool tafel in het Grafisch Lyceum Rotterdam. Een verslag van die opening/plaatsing vindt u hier. Een verslag van de spectaculaire lancering van iPool in de Schiecentrale met de titel “Bijzondere lancering iPool startpunt Rotterdams jongerenproject” vindt u hier. En het verslag van de plaatsing in het Excelsior Jongeren HUB vindt u hier.

Waarom iPool specifiek in regio Rotterdam zo actief is? Dat lees je hier.

Website iPool: https://www.i-pool.nl/
Artikelen over iPool: https://www.knbb.nl/ipool-0

 

Over House of Esports:

House of Esports bevordert en ontwikkelt het welzijn, kennisniveau en de sociale vaardigheden van jongeren en ouderen in de maatschappij door middel van esports, gaming en gamification. House of Esports bereikt dit door het organiseren van educatieve projecten en evenementen. Esports en het spelen van games is de basis voor de maatschappelijke doeleinden.

Hiermee leggen we de focus op sociale cohesie, educatie, talent, cognitieve ontwikkeling, saamhorigheid en gezondheid. Bovendien nemen we hiermee de negatieve stigma's van esports en gaming weg en bevestigen we de positieve educatieve en vormende waarden van esports en gaming.

Website House of Esports: www.houseofesports.nl

 

Over pool- en eetcafé Delfshaven:

Pool- en eetcafé Delfshaven
Aelbrechtskolk 45B
3025 HB  Rotterdam
010 - 425 77 16

Website Poolcafé Delfshaven
Volg Poolcafé Delfshaven op Twitter
Volg Poolcafé Delfshaven op Facebook
Stuur Poolcafé Delfshaven een mailbericht

 

Tekst, banner, screenshots & foto's: KNBB/iPool
Foto in banner: Delfshaven

Innovatie iPool KNBB
Volg ons online