InterConnect De Dieze wint topper van Amigio

Joris Maas maakt 143-break tegen Rene van Rijsbergen

26 november 2017

De topper in de KNBB eredivisie snooker tussen titelverdediger InterConnect De Dieze uit Den Bosch en huidig koploper Amigio uit Maassluis is zaterdag 25 november met 5-4 gewonnen door de Brabantse thuisploeg. Joris Maas scoorde drie op drie voor De Dieze en scoorde bovendien een 143-break tegen Rene van Rijsbergen. Amigio blijft wel leider in de stand.

Maas won met 3-1 van veelvoudig Nederlands kampioen Van Rijsbergen uit Breda, mede dankzij die total clearance van 143, de hoogste uit de eredivisie dit seizoen. Maas versloeg ook Ameer Baksh en Arya Sohrabi en legde zo de basis voor de 5-4 zege van InterConnect De Dieze op Amigio.

De Belg Jurgen van Roy won immers ook van Amigio-kopman Van Rijsbergen en van Baksh. De drie bezoekers wonnen wel allemaal van Remko Boselie, Sohrabi pakte het vierde punt voor de gasten tegen Van Roy. Amigio behoudt wel de koppositie, twee punten voor Westend Zaandam en 7 punten voor de Dieze.

 

 

Westend Zaandam won nipt op bezoek bij HOB Nijmegen met 5-4. Jimmy Cai won namens de Noord-Hollanders van Freek Bettonviel en Emile van Dalen, maar verloor van de Zeeuwse HOB-troef Frans Diepstraten. Jack Bruins versloeg Van Dalen en Diepstraten, terwijl Mark Stuten tegen Van Dalen het vijfde Westend-punt pakte. Bettonviel en Diepstraten zorgden samen voor de Nijmeegse productie. HOB Nijmegen blijft hekkensluiter, maar de verschillen zijn nog klein aan de staart van de ranglijst.

Op de vierde plaats staat nog altijd nieuwkomer Enshore CA Groningen, ondanks een 6-3 nederlaag op bezoek bij een andere debutant, Snooker Utrecht. Bij de thuisploeg was Jasha Kiers, Django den Hartog en Mark Koppert ieder goed voor twee matchpunten, mede omdat zij stuk voor stuk van Rob Zwerver wonnen. Kiers en Den Hartog verloren wel allebei van Dennis van der Zee, Koppert legde het loodje tegen Ronald Rennen. Snooker Utrecht bezet de zesde plaats.

Stadgenoot Sportcentrum Utrecht verloor met 6-3 bij Snooker Leiden, waarvoor Xander van Rossem drie op drie boekte tegen Rene Dikstra, Jerom Meeus en Martin Brinks. Wim Monfils won van Dikstra en Meeus, maar verloor van Brinks. Die werd op zijn beurt verslagen door Rogier van der Kamp, die dan wel weer moest buigen voor Dikstra en Meeus. SC Utrecht staat nu vijfde, Snookerij Leiden klimt naar de veilige achtste plaats.

Nummer zeven Final Touch won thuis in Amsterdam met 5-4 van Vlaardingen, de voorlaatste ploeg in de stand. Jur Kous, Kevin Oei en Peter de Vries wonnen alle drie van Rob van Veenendaal. Kous won bovendien van Bo Speyer en Oei van Rene Tinge. Speyer legde dan weer Oei en De Vries over de knie, terwijl Tinge van Kous en De Vries won.

 

6e speeldronde KNBB eredivisie snooker 2017/2018, zaterdag 25 november 2017

InterConnect De Dieze (Den Bosch) * - Amigio (Maassluis) 5-4

HOB Nijmegen (Nijmegen) - Westend (Zaandam) 4-5

Snooker Utrecht (Utrecht) - Enshore CAG (Groningen) 6-3

Snookerij (Leiden) - Sportcentrum Utrecht (Utrecht) 6-3

Final Touch (Amsterdam) - Vlaardingen (Vlaardingen) 5-4

* Joris Maas (InterConnect De Dieze) maakte een 143-break tegen Rene van Rijsbergen (Amigio).

 

Stand na 6 speelronden.

1. Amigio Maassluis 6-39

2. Westend Zaandam 6-37

3. InterConnect De Dieze Den Bosch 6-32

4. Enshore CA Gronginen 6-27

5. Sportcentrum Utrecht 6-26

6. Snooker Utrecht 6-25

7. Final Touch Amsterdam 6-25

8. Snookerij Leiden 6-21

9. Vlaardingen 6-20

10. HOB Nijmegen 6-18

 

Tekst: Peter de Brie

Competitie Snooker
Volg ons online