Inschrijving voor kadercompetitie en kaderbeker sluit op 30 juni!

Er kan kan weer worden ingeschreven voor de kadercompetitie en de bekercompetitie voor kaderteams 2024-2025. De inschrijving sluit 30 juni.

Het inschrijven gebeurt op de gewone manier, direct in BiljartPoint.

28 juni 2024

Lukt het inschrijven niet of wilt u een nieuw team inschrijven, neem dan contact op met Edgar de Hek, edehek@knbb.nl, met in CC Piet Verhaar, (pietvangerte@hotmail.com).

U kunt ook contact opnemen met Piet Verhaar, met Edgar de Hek in CC.

 

Belangrijk om bij inschrijving rekening mee te houden:
Voor spelers die in een spelsoort onder de grens voor verplichte teruggang naar de onderliggende, gemakkelijker spelsoort eindigen (zie het Reglement Kadercompetitie, intervallen met toelichting), wordt de spelsoort automatisch aangepast.
Spelers, die in een spelsoort een correctiemoyenne hebben tussen 10.000 en 12.000, mogen kiezen of ze in de spelsoort willen blijven, danwel vrijwillig teruggaan naar de onderliggende, gemakkelijker spelsoort.
BiljartPoint handhaaft in die gevallen de bestaande spelsoort. Om naar de onderliggende, gemakkelijker spelsoort te gaan, dient men contact op te nemen met Piet Verhaar, pietvangerte@hotmail.com

De finale van de kadercompetitie is op 8 en 9 juni. Daarna zal de herziening van de moyennes plaatsvinden.

Samenstelling van een team
1. Voor een team moeten ten minste vijf spelers worden opgegeven.
a.  Om speelgerechtigd te zijn voor vervolgwedstrijden, moet men minimaal 4 wedstrijden in de reguliere kadercompetitie van het lopende seizoen hebben gespeeld.
b. De aanduiding 'vaste speler' en 'reservespeler' worden nog uitsluitend gebruikt voor spelers die in een tweede team worden ingeschreven. In de overige gevallen vervalt de aanduiding 'reserve' speler.
    
2. Een speler mag onder bepaalde voorwaarden bij twee teams worden ingeschreven:
a. bij het eerste team is deze speler een vaste speler, bij het tweede team wordt deze speler  als reservespeler aangemerkt,
b. bij het tweede team mag deze speler uitsluitend de 2e, 3e of 4e speler in de opstelling zijn.
In het tweede team mag de speler niet als 1e speler worden opgesteld.
c. Bij een vervolg na de poulefase mag deze speler nog maar voor één team (naar keuze, bekend te maken vóór de indeling van de vervolgronde plaatsvindt,) uitkomen.

3. Als het eerste en het tweede team beiden in dezelfde poule spelen, gelden bovendien de volgende aanvullende voorwaarden:
a. Bij het tweede team mag deze speler maximaal 8 partijen per seizoen spelen en niet in de laatste drie speelronden van de reguliere competitie worden opgesteld.
b. In een onderlinge wedstrijd mag deze speler uitsluitend in zijn eerste, vaste team worden opgesteld.

Inschrijven voor de bekercompetitie voor kaderteams
In de bekercompetitie wordt een limiet van 20 beurten van kracht. Als een partij eindigt wegens bereiken van de maximaal te gebruiken beurten, krijgt de winnaar (de speler met het hoogste % gemaakte caramboles, 1 punt.

Nieuw dit seizoen is, dat spelers met een officieel kadermoyenne, die niet deelnemen aan de reguliere kadercompetitie, samen een team mogen vormen voor deelname aan de bekercompetitie.
Voor informatie graag contact opnemen met Piet Verhaar, pietvangerte@hotmail.com.

De speelwijze in de bekercompetitie zal nog nader worden bekendgemaakt.

 


Archieffoto halve finale kadercompetitie in Café de Veemarkt ©Marcel van Dijk

 

Vaste informatiepagina Kadercompetitie en Kaderbeker:
https://www.carambole.nl/prestatiesport/teamcompetitie/kadercompetitie

 

Met vriendelijke groet,

Piet Verhaar
Wedstrijd Commissie kader libre band nationaal kleine tafel

 

Inschrijven Kader
Volg ons online