Hoogtijdag voor Huub Wilkowski en 't Ivoor

Debutant in de eredivisie driebanden verslaat HCR Prinsen met 5-3, Huub Wilkowski zet kroon op het werk met overwinning tegen Eddy Leppens.

30 september 2018

BOXTEL - Aan het eind van een mooie middag deed Huub Wilkowski verslag van een onverwachte, maar niet minder glanzende overwinning. Het nieuwe eredivisieteam van 't Ivoor uit Boxtel schitterde tegen één van de kanshebbers op de titel in de Buffalo League. HCR Prinsen verliet het Brabantse bolwerk met een 5-3 nederlaag. Huub Wilkowski en zijn team waren trotse winnaars. De teamcaptain zelf sleepte de maximale winst binnen tegen Eddy Leppens: 40-36 in 22 beurten (1.818/1.636). Het was niet de enige stunt op deze middag, waarop vier van de zes partijen uit de derde ronde werden gespeeld. Dallinga.com won voor eigen publiek met 6-2 van een andere koploper, L&B Ledermode. In die wedstrijd waren de twee kopmannen van Dallinga de uitblinkers: Frédéric Caudron versloeg zijn rivaal Eddy Merckx met 40-28 in 17, Jean Paul de Bruijn speelde een uitstekende partij tegen Dave Christiani: 40-29 in 18.

Voor zo'n tachtig toeschouwers werd 't Ivoor beloond met een verdiend applaus na de winst op HCR Prinsen. Huub Wilkowski deed verslag: ,,Ik vertrok snel in mijn partij tegen Eddy Leppens met 14-7 in 4 beurten, maar bij de pauze stonden we weer dicht bij elkaar: 20-17 in 11. Daarna begon Eddy beter te scoren en kwam met 27-23 voor. Ik kon gelukkig goed antwoorden met 10 en had uiteindelijk ook een sterke finish. Marc Roofthooft stond met 32-12 voor tegen Jelle Pijl, maar die kwam sterk terug. Het werd weer spannend, maar toch sleepte Marc de winst binnen met 40-33 in 34. Jack van Peer kreeg niet veel kansen van Anno de Kleine (40-22 in 31). Richard Berkelmans tegen Raymund Swertz ging heel de partij gelijkop, die in de nabeurt met één punt van Richard ook gelijk eindigde: 40-40 in 43.''

De Hagenaars van SIS Schoonmaak hebben vooralsnog als enige team de maximale zes matchpunten uit drie wedstrijden. Maar ook de kampioen had het verre van gemakkelijk tegen Aardexpress. Raimond Burgman ging onderuit in zijn partij tegen Wilco van Wijk (40-31 in 29). Glenn Hofman en Jeffrey Jorissen glipten net als winnaars door de finish. Glenn, die tegen Rudy de Laet speelde, vertelde: ,,Ik stond met 38-30 achter, maar eindigde gelukkig met 5, 2 en 3.'' Jeffrey Jorissen liep heel de partij gelijk op met Mathy Hermse, die de kansen op winst niet kon benutten. Bij 40-38 scoorde Hermse één keer in de nabeurt, de gelijkmaker bleef echter uit: 40-39 in 37. Jean van Erp was de beste man voor de Hagenaars met zijn overwinning op Paul Bruijstens: 40-16 in 20 beurten.

Dallinga.com leidde voor de pauze al door overwinningen van Jean Paul de Bruijn en Raymond Ceulemans op John Tijssen (40-31 in 29). Gerwin Valentijn kon alleen nog de eer redden tegen Steven van Acker (40-37 in 23).

A1 Biljarts en Bousema Lochem speelden gelijk met Frans van Schaik als beste man van de middag. De Amsterdammer versloeg Kay de Zwart met 40-20 in 24 beurten. Richard Bitalis en Addy Wienk waren de winnaars voor het thuisteam tegen Wesley de Jaeger en Sander Jonen. De wedstrijd tussen Richard Bitalis en Wesley de Jaeger had een bijzonder verloop. De Belg leidde na 14 beurten met 21-8, maar kreeg daarna een  gevoelige inzinking. ,,Het is gewoon mysterieus dat hij steeds in het tweede deel de lijn niet door kan trekken'', zei teamleider Ronny Hazewninkel na de wedstrijd. Gökhan Salman versloeg Martien van der Spoel met 40-28 in 29.

SIS Schoonmaak voert de ranglijst aan met 6 uit 3 voor STZ Zundert met 4 uit 2, maar de Brabanders spelen morgen nog tegen Team Eekhoorn. De andere 'vierpunters' zijn HCR Prinsen, L&B Ledermode, Bousema Lochem en Dallinga.com.

Vandaag, zondag, nog op het programma:

Burgmans Biljarts-Hartje/Van Wanrooy en Team Eekhoorn-ST Zundert.

Tekst: Frits Bakker

Foto Huub Wilkowski (Paul Brekelmans)

 

Buffalo League Driebanden
Volg ons online