Hoofdrol voor Peter Ceulemans in eredivisie

De twee teams aan kop van de Kozoom league, SIS Schoonmaak en Team Eekhoorn, boekten beide een maximale zege en blijven de ranglijst aanvoeren. Twee van de achtervolgers maakten een misstap in de eredivisie.

 

31 maart 2024

OOSTERHOUT – Het team van Peter Ceulemans doet een gooi naar de titel in de Nederlandse eredivisie in het jaar waarin zijn team in België de titel moet afgeven. De nieuwe individuele Belgische kampioen, voor het eerst in zijn carrière, ziet zijn status als sterspeler in beide landen elk jaar verder groeien. In Nederland, waar hij speelt voor Team Eekhoorn, vervulde Ceulemans zondag weer een hoofdrol op de 17e dag van de competitie. Hij schitterde met een 40 in 12, een overwinning op landgenoot Dirk Weeremans (40-8) met een startserie van 7 en een eindserie van 13. Het hoogtepunt voor Team Eekhoorn tijdens de 7-1 overwinning op Aartsbouw Sprundel, dat zich voor volgend seizoen gaat versterken met de komst van Eddy Merckx.

Peter Ceulemans wordt ook steeds meer een speler van uitschieters. ,,Ik heb die 40 in 12 dit jaar al een keer eerder gemaakt’’, vertelde Ceulemans na de wedstrijd die er eigenlijk geen was. ,,Mijn start was goed met 7, ik ben goed blijven scoren en bij 27 in 11 beurten speelde ik uit met 13.’’ Het was niet zijn beste ooit: dat persoonlijk record staat op 2x 40 in 10.

De top twee van de Kozoom league, de Nederlandse eredivisie, is op deze 17e dag weer iets verder uitgelopen op de belagers. SIS Schoonmaak versloeg Bousema/JBScues met 6-2 en is koploper met 27 uit 17 voor Team Eekhoorn met 26 uit 17. Het achtervolgende STZ Zundert liet thuis een punt liggen tegen J&F Auto’s, Dekker/AP Sprundel deed dat ook tegen DKM Tools en Bousema bleef met lege handen tegen de koploper SIS.

Behalve Peter Ceulemans waren er nog voortreffelijke winnaars. Het meest spannend was het tussen Glenn Hofman en Savas Bulut (Cues-Team Nachtwacht) waar de Turk had uitgespeeld en de Hagenaar in de nabeurt in zijn slotserie de gelijkmaker miste.

Eddy Merckx kreeg niet de gewoonlijke tegenstand van Martin Horn, omdat de Duitser kennelijk nog niet helemaal topfit was na zijn voetbreuk. De Belg won met 40-19 in 25 beurten. Martien van der Spoel was nog sneller uit voor SIS Schoonmaak en won van Frans van Schaik met 40-21 in 21.

Kay de Zwart was een mooie winnaar voor J&F Auto’s op centercourt van Zundert tegen Throsten Frings, waar de Brabander won met 40-21 in 20. Sam van Etten tegen Joey de Kok, de partij van twee generatiegenoten, eindigde in 40-16 in 26 voor de Noord-Hollander Van Etten. Voor het Haagse team toonde wel Therese Klompenhouwer haar vorm: ze versloeg Francis Forton met 40-33 in 27.

Dion Nelin haalde een belangrijk punt binnen voor DKM Tools door in de toppartij met 1 punt verschil te winnen van Dave Christiani (40-39 in 26). Barry van Beers was beste man van de wedstrijd door winst op Davy van Havere met 40-23 in 20.

Cues&Darts kwam uiteindelijk slechts 1 carambole tekort, omdat Robinson Morales, Ruben Legazpi en Huub Wilkowski de belangrijke matchpunten binnenhaalden.

Voor Team Eekhoorn won Nikos Polychronopoulos van Ronny Brants met 40-35 in 20, Frans van Kuyk won van Christian Rudolph met 40-24 in 24. Jerry Hermans en Tom Persyn speelden gelijk in 35 beurten.

Dallinga had een topdag in de uitwedstrijd tegen Burgmans Biljarts. De twee teams ruilden van positie in de middenmoot door de 0-8 overwinning van Dallinga. Peter De Backer was de beste winnaar tegen Marco Janssen (40-26 in 29). Jean Paul de Bruijn won van de altijd lastige Anno de Kleine met 40-34 in 30.

De uitslagen van de 17e ronde:

Cues&Darts-Team Nachtwacht 6-2

Team Eekhoorn-Aartsbouw 7-1

Burgmans Biljarts-Dallinga 0-8

SIS Schoonmaak-Bousema 6-2

Zundert-J&F Auto’s 4-4

Dekker-DKM Tools 4-4.

Tekst: Frits Bakker.

Foto Peter Ceulemans (Stefan Osnabrug)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Driebanden KNBB Kozoom League
Volg ons online