Het Topsport Pool programma: de transitie in beeld

Alle selecties op een rij; Hague 5 verbindt zich als sponsor om bij te dragen aan ontwikkeling sport en de sporters

 

21 februari 2019

 

Voor poolspelers is niet altijd duidelijk: hoe zit het topsportprogramma nu precies in elkaar? In dit artikel een uitgebreid overzicht van de transitie topsportprogramma voor beste spelers naar opleidingsprogramma vanuit CTO-setting. Plus, bekendmaking van een nieuwe sponsor: het jubilerende Hague 5!

 

Herenselectie & talentenselectie

Wie het internationale pool op de voet heeft gevolgd, weet dat veel aandacht was voor de langzame maar geleidelijke terugkeer aan de internationale top van Niels Feijen, na zijn slepende blessure. Maar ook was er veel aandacht voor talenten die steeds duidelijker aan de deur kloppen, met als meest recente voorbeeld de prachtige 9-8 winst van Joey Haegmans op Chris Melling bij de Eurotour in Leende. Zowel Niels als Joey zijn onderdeel van de onlangs vastgestelde topsport selecties, die bestaan uit de volgende spelers:

Herenselectie: Niels Feijen, Marc Bijsterbosch, Ivar Saris

Talentenselectie: Tim De Ruyter, Joey Haegmans, Jan van Lierop, Quinten Pongers

Bondscoach: Hugo Duivenvoorden

 

 

Talentenselectie full time wedstrijd- en trainingsprogramma

Het programma voor de Talentenselectie is een full time wedstrijd- en trainingsprogramma ondersteund door NOC*NSF en aangesloten bij CTO Zuid in Eindhoven.

Hierbij is Johny Vanrijkel (BEL) bereid gevonden om de gezamenlijke trainingen op het CTO te verzorgen. Bondscoach Hugo Duivenvoorden verzorgt de training op de prachtige nieuwe videotafel die is gerealiseerd door 4t2 Sport Solutions met ondersteuning van NOC*NSF. Alex Lely en Niels Feijen zijn als experts aan het programma verbonden.

 

 

Transitie topsportprogramma voor beste spelers naar opleidingsprogramma vanuit CTO-setting

Maarten Combrink (KNBB): “We hebben de afgelopen jaren een transitie achter de rug. Ons topsportprogramma dat met name gericht was op de prestaties van onze beste spelers (Feijen, van den Berg, Lely, See) is hervormd naar een opleidingsprogramma vanuit een CTO-setting.”

“De eerste lichting (o.a. Bijsterbosch, Aarts, Teutscher, Saris) is afgeleverd op een punt dat zij zich kunnen meten met de mondiale elite.”

“Met de basis die Hugo Duivenvoorden en Johny Vanrijkel bieden vanuit het CTO en de expertise die we kunnen benutten van Niels Feijen en Alex Lely hebben we mijns inziens een uitstekende voedingsbodem gecreëerd voor het Nederlandse Pooltalent om de wereldtop te gaan bestormen de komende jaren.”

 

 

Jubilerend Hague 5 verbindt zich aan Topsport Pool en ondersteunt sporters

Daarnaast heeft Hague 5 zich verbonden aan Topsport Pool. In 2019 bestaat het “Home of Champions” H.P.V. Hague 5 25 jaar.

Aan de Gortstraat 7, midden in het centrum van Den Haag, is Nederlands grootste poolvereniging gehuisvest: Hague 5. Deze wordt beheerd door Staaf Verharen, Angela Dirken en Nick Berendrecht. Maar liefst 16 teams komen uit voor de Haagse club in de diverse KNBB competities. Het Eredivisie team, met o.a. Niels Feijen, Alex Lely en Jan van Lierop is momenteel de gedoodverfde favoriet om landskampioen te worden.
 

 

Angela Dirken (Hague 5): “Hague 5 is opgericht uit liefde voor de sport. Het gaat momenteel goed met de club en het is altijd onze intentie geweest om dan ook bij te dragen aan de ontwikkeling van de sport en de sporters. Dat is onze insteek dan ook bij de samenwerking met de KNBB.”

Maarten Combrink (KNBB): “Hague 5 is een begrip in de sport. Pool leeft daar al jaren op een manier die je eigenlijk nergens anders vindt. In voor veel poolcentra zware tijden hebben Staaf, Nick en Angela met Hague 5 laten zien dat Pool leeft in Den Haag. De club bruist als nooit tevoren! Ik ben ontzettend blij dat ze hun succes ook gebruiken om de sport bij te staan en de sporters te ondersteunen.”

 

Tekst: KNBB/KNBB Sectie Pool
Foto Niels & Marc ©EPBF
Archieffoto Maarten @NK Pool 2016
Foto's CTO Zuid via Maarten Combrink
Foto CTO Zuid links: de 4t2 Sport Solutions camera
Foto CTO Zuid rechts: voorste tafel Niels Feijen, achterste tafel Mika van Berkel. Verder v.l.n.r.: Remco Teigeler, Lynn Pijpers, Quinten Pongers, Yannick Pongers
Logo: 25 jaar Hague 5 Home of Champions

 

Opleiding Poolbiljart Topsport
Volg ons online