Het EK Driebanden 2020 komt naar Nederland!

KNBB-voorzitter Garmt Kolhorn:

"Voor het eerst in jaren een half uur op NOS Studio Sport en zelfs anderhalf uur op Ziggo Sport, bomvolle tribunes en een geweldige sfeer: het is het bewijs dat driebanden echt helemaal terug is in Nederland. De toewijzing van het EK deze zomer is hiervan een bevestiging."

21 januari 2020

In een bomvolle arena in het Benelux Theater in Berlicum, voorafgaand aan de finale van de KNBB Jumbo Masters tussen Barry van Beers en de uiteindendelijke winnaar Dick Jaspers, kondigde KNBB-voorzitter Garmt Kolhorn afgelopen zondag groot nieuws aan, vers van de pers: de toewijzing van het EK Driebanden Heren 2020 aan Nederland!

Locatie zal zijn wederom het Benelux Theater, van 1 t/m 4 juli 2020, en de organisatie zal wederom in handen zijn van Stichting BEN van Harry Mathijssen en Ad Smout.

Dick Jaspers, nummer 1 van de wereld in het driebanden, is de titelverdediger bij dit Europees Kampioenschap, en er zullen vermoedelijk/mogelijk vijf Nederlanders tot de deelnemers behoren.
 
 

 

Met de aanwijzing van het Europees kampioenschap in het Beneluxtheater in Berlicum krijgt Nederland en de de organisatie weer een groot toernooi binnen de grenzen. Het EK voor heren werd tot nu toe 75 keer georganiseerd, vaak in Europese hoofdsteden.
 
Harry Mathijssen van Stichting BEN: ,,Het is geweldig dat wij nu ook prominent op deze kalender komen en een waardering van de Europese federatie.''
 
KNBB-voorzitter Garmt Kolhorn: "Het is geweldig nieuws. We hebben hiervoor hard gewerkt als KNBB en als KNBB Sectie Driebanden, in samenwerking met Stichting Biljartevenementen Nederland. En het resultaat mag er zijn: dat Nederland zo veel grote evenementen binnen haar landsgrenzen heeft, en steeds met zo groot succes, dat helpt heel erg op de weg die we met zijn allen zijn ingeslagen: met een steeds prominentere rol voor het biljarten, zowel in de maatschappij als in de media."
 
"Hoe het afgelopen weekend is geweest, met voor het eerst in jaren een uitzending van een half uur op NOS Studio Sport en zelfs een aantal uitzendingen van anderhalf uur op Ziggo Sport, allemaal voor bomvolle tribunes met een geweldige sfeer: het is het bewijs dat driebanden echt helemaal terug is in Nederland. De toewijzing van dit EK komende zomer is hiervan wederom een bevestiging."
 
Kijk hier het complete interview van Frits Bakker met Harry Mathijssen en Garmt Kolhorn, direct na afloop van de finale van de KNBB Jumbo Masters, voor de camera's van Ziggo Sport.
 
 
 
 
Tekst: KNBB
Video met dank aan Kozoom
Foto Dick Jaspers ©Ton Smilde
Still Harry Mathijssen en Garmt Kolhorn: Kozoom/Ziggo Sport

 
Driebanden EK KNBB
Volg ons online