Het eindigt bij brons

TeamNL's Jeffrey Jorissen kwam in halve finale tegen Martin Horn nog één keer heel goed terug, zoals hij dit ook al eerder deed dit EK - maar de beslissende punch bleef uit. Brons dus voor de Haagsche Tovenaar!

21 april 2024

ANKARA – Op de zondag van het Europees kampioenschap driebanden was Jeffrey Jorissen de laatste hoop van Holland’s glorie. De illusie van de Hagenaar eindigde tegen Martin Horn in de halve finale. De Duitser won de partij na twee hoge series (10 en 8) met 50-43 in 34 en gaat door naar de finale waar hij tegen de winnaar van Blomdahl-Legazpi speelt.
 
 


 
Voor Jeffrey Jorissen is het toernooi afgesloten met een fraaie podiumplaats. Het is zijn eerste grote internationaal succes en hopelijk een stap naar een nog groter podium. Jorissen kwam naar het EK met een twijfelachtig gevoel: de vorm ontbrak, het vertrouwen was weg, de optredens met het team in Viersen en Ankara waren een deceptie geworden.
 
Hoe snel kan het gaan in biljarten. Jeffrey Jorissen sprak eerst nog over 1 zwaluw, die nog geen zomer maakt, maar schaarde zich met overwinningen op Berkay Karakurt (50-39 in 23) en Robinson Morales (50-35 in 24) plotseling, totaal onverwacht onder de Europese top vier. ,,We zijn nog niet klaar’’, voorspelde Jeffrey zaterdagavond met het vooruitzicht van een mooie zondag.
 
De geweldige vechter die Jorissen is liep na een betere start van Horn (35-20 na twee hoge series) in het eerste part van de partij tegen een muur, maar herpakte zich geweldig. De Nederlander kwam terug tot 35-32 en zette een aanval in die strandde door een ongelukkig klosje net voor de carambole (38-37). Martin Horn reageerde gelijk met 7, nam een voorsprong van 47-37 en miste op 49 nog vijf keer een matchbal. De Duitser maakte tenslotte na een ultiem viertje van Jeffrey voor het oog van de stoïcijns toekijkende Nederlander de laatste winnende carambole: 50-43 in 34.
 
 

 
 
Het Team NL verspeelde zijn laatste pijlen, maar kijkt terug op een fantastisch toernooi met Europees zilver voor het team met Glenn Hofman en Barry van Beers en voortreffelijke individuele optredens van Jorissen en Hofman. Het Nederlands team raakte weliswaar zijn sterspeler Dick Jaspers kwijt als titelfavoriet, maar liet zien over meer grote talenten te beschikken. Dat voorspelt veel goeds voor de komende jaren.
 
 
 
 
Tekst: Frits Bakker
Foto's TeamNL ©CEB

Sceenshot: Kozoom


 
Driebanden EK TeamNL
Volg ons online