Het blijft bij brons voor Jop de Jong

Beetje teleurstelling, maar vooral voldoening over zijn eerste Europees Kampioenschap

07 mei 2017

BRANDENBURG – Jop de Jong staat zondag op het podium van het Europees kampioenschap artistiek, maar kan geen goud meer halen. De jonge Nederlander (20) verloor zaterdag in de halve finale van de 65 jarige Belg Walter Bax. ,,Het is niet erg jongen, jouw kans komt nog wel’’, zei Bax na de 3-1 overwinning (31-26, 23-25, 35-27, 20-18).

 

 

Jop de Jong moet even slikken (,,ik heb heel slecht gespeeld in deze partij’’), maar kon later toch met voldoening terugkijken op zijn eerste Europees kampioenschap.

De titelhouder, de Turk Serdar Gümüs won de andere halve finale met 3-1 van Jean Reverchon en is de tegenstander van Walter Bax in de finale, zondag om 13.30 uur.

 

 

Twee Nederlanders staan zaterdag om 9.00 uur in de halve finales van het driebanden voor clubteams op de kleine tafel. Apeldoornse Biljart Club met Eddy Merckx en Jordy de Kruyf versloegen de Turkse titelhouder Mecidiyeköy en staan in de halve finale tegenover De Goeie Queue dat met Frédéric Caudron en Jean Paul de Bruijn de halve finale tegen Maaslandse won.

Jordy de Kruyf maakte een sprong van vreugde na de beslissende winst tegen de Turk Ahmet Bayatli met 40-37 in 29 beurten. Zijn kopman Eddy Merckx had gelijkgespeeld tegen Birol Uymaz met 40-40 in 17.

Frédéric Caudron schitterde tegen Kenny Miatton met een slotserie van 16: 40-12 in 40 beurten. Jean Paul de Bruijn won van Mathy Monnissen met 40-36 in 18.

De andere halve finalisten zijn AKK Brno met Hajek en Bohac en Andernos met Roland Forthomme en Thibaut Espada.

 

Tekst: Frits Bakker
Foto's: Jop de Jong en Serdar Gümüs (Ton Smilde/Kozoom)

Artistiek Jong, Jop de
Volg ons online