Henk Habraken overleden

Prominente biljarters uiten medeleven en verdriet

16 september 2019

Op maandag 9 september 2019 is Henk Habraken op 69-jarige leeftijd overleden, na een lang (en uiteindelijk niet te winnen) gevecht tegen kanker. Henk stond bekend als een zeer sportieve en bovenal ook goede speler. In de jaren 90 was Henk op zijn top met uitstekende resultaten internationaal in World Cups en in de Nederlandse driebandencompetitie - waar hij met zijn serie van 25 tot op de dag van vandaag het record in handen heeft.

De crematieplechtigheid heeft op zaterdag 14 september plaatsgevonden in de Lux-zaal van crematorium Rijtackers in Eindhoven.

 

 

Bert van Manen schreef op zijn Facebook-pagina "Bert's Billiards Page" een mooi eerbetoon aan Henk, waarin hij hem niet alleen prees voor zijn prestaties maar vooral ook voor hoe hij was als mens. Enkele uitingen/herinneringen van prominente biljarters:

 

Dave Christiani: "R.I.P. Henk. Je was een fijn mens. We gaan je ontzettend missen."

Kurt Ceulemans: "We wisten allen dat het er zat aan te komen maar neemt niet weg dat het ons alsnog meedogenloos overvalt. Het zet ons bovendien aan het leven niet als vanzelfsprekend te nemen. Carpe diem!"

Paul Bruijstens: "Groots biljarter en een mooi mens, rust zacht Henk."

Bert van Manen: "Henk was a strong billiard player and a fine man. We will mis him."

Dirk Snip: "Markant, bijzonder, maar o zo bijzonder gewoon. De mooie herinneringen blijven. Rust zacht Henk"

David Levine: "I was there when Henk defeated Raymond Ceulemans in Atlanta in 2000. The score was 30/12 in 16/15 innings and he was so moved because he had played Raymond many times and never beaten him. In victory, he was simply grateful -- not obnoxious. I will miss him."

Dick Jaspers: "Vele jaren hebben we samen gespeeld Henk. Bedankt voor de fijne momenten en vriendschap. Je was een hele fijne collega en gezellige man Henk en je hebt ook prachtig biljart gespeeld! We zullen je allemaal erg missen. Rust in vrede."

Therese Klompenhouwer: "Henk was een fantastisch mens. We gaan hem echt missen."

Raimond Burgman: "Henk bedankt voor de mooie jaren en de fijne herinneringen en niet te vergeten het klaverjassen tijdens de biljarttoernooien in binnen en buitenland."

Harrie van de Ven: "Bedankt maatje voor alle jaren, we hebben veel gelachen, R.I.P."

 

Van deze plaats wenst de KNBB aan alle nabestaanden, familie en vrienden heel veel sterkte en kracht toe met het verwerken van dit verlies.

Biljartspelers Driebanden Overlijden
Volg ons online