HCS Prinsen wint topper van S.I.S. Schoonmaak

Nu drie punten voorsprong op naaste concurrent in Buffalo League

19 november 2017

De driebandenspelers van HCR Prinsen hebben zondagmiddag in eigen huis de topper tegen de nummer twee S.I.S. Schoonmaak uit Den Haag met 6-2 gewonnen. Na twee partijen had de ploeg van captain Dinand Prinsen een 4-0 voorsprong genomen door de winstpartijen van Anno de Kleine en Jelle Pijl.

De Kleine versloeg Raimond Burgman na een gelijkopgaande partij met 40-35 in 32 beurten en Pijl won zijn partij van Jeffrey Jorissen overtuigend in 20 beurten met 40-24. Door deze overwinning is de Hengeloër nog steeds zonder puntverlies terwijl Jorissen zijn eerste nederlaag leed deze middag.

 

 

In het tweede deel bracht Glenn Hofman de spanning terug door Eddy Leppens gedecideerd terug te wijzen met 29-40 in 21 beurten. De beslissing moest toen komen uit de partij tussen Sjef Philipoom en Jean van Erp.

“De Brabander begon goed, had tien caramboles in drie beurten en zelfs een 5-14 voorsprong. Halverwege had Philipoom echter de partij weer redelijk gelijk getrokken. In het tweede deel was Van Erp opnieuw de speler die het voortouw nam. Liep via 24-24, 34-35 uit naar 34-38 en ik had me al verzoend met een remise, maar toen toonde Philipoom zijn klasse en scoorde een serie van zes caramboles en was de winst alsnog binnen”, aldus een zeer tevreden captain Dinand Prinsen na afloop.

HCR Prinsen gaat nu aan de leiding met drie punten voorsprong op S.I.S. Schoonmaak.

 

Uitslagen + stand Teletekst

 

Tekst: Jaap Gönning
Poster ©S.I.S. Schoonmaak

 

Buffalo League Competitie Driebanden
Volg ons online