HCR Prinsen naar maximale score in Achterhoekderby

Vier van de zes wedstrijden in Buffalo League eindigen in 8-0

26 november 2017

LOCHEM/DEN HAAG - De ene kopman (Dick Jaspers) kreeg de prijs voor de come-back van de week, de andere (Glenn Hofman) had geen beste dag en kon zich een verliespartij veroorloven. De nummer één van de ranglijst, HCR Prinsen, won de Achterhoekderby tegen Bousema Lochem met de maximale score (8-0). Voor SIS Schoonmaak bleef het bij een min of meer comfortabele 6-2 tegen DPC. De verschuivingen aan kop zijn te verwaarlozen. De opvallendste winnaar was L&B Ledermode, de opvallendste verliezer Dallinga, dat met een zware 8-0 werd afgetroefd in de uitwedstrijd bij 't Hartje en tot een onopvallende rol gedoemd is in de eredivisie.

 

 

Ronny Hazewinkel (Bousema) was na de derby lichtjes teleurgesteld. ,,Het had ook zo maar 4-4 kunnen worden in plaats van 8-0'', verwees hij naar de in zijn ogen geflatteerde score. Dinand Prinsen: ,,We hebben de winst te danken aan de eerste twee partijen, die net op tijd onze kant op rolden.'' In het tweede part won Anno de Kleine wel knap van Stefan Galla (40-24 in 25), en haalde Dick Jaspers een huzarenstukje uit. De Nederlandse kopman werd lang onder de voet gelopen door Martin Horn, keek tegen scores aan van 20-7, 33-21 en 35-23, maar had een spetterend slot en won nog met 40-38 in 21 beurten. Saillant: Jaspers en Horn troffen elkaar ook zaterdag in de bundesliga en ook toen won Jaspers. Ook Wesley de Jaeger had voor de pauze lang uitzicht op een goed resultaat tegen Jelle Pijl. De nog altijd ongeslagen Nederlander had evenwel het beste eindschot: 40-35 in 32. Raymund Swertz zorgde voor de 4-0 halverwege door Therese Klompenhouwer te verslaan (40-36 in 41).

 

 

Birol Uymaz, bezig aan een sterke reeks in Nederland, had weinig moeite met Glenn Hofman. De overwinning van de Turk kon de winst van SIS Schoonmaak niet verhinderen, omdat Jean van Erp en Jeffrey Jorissen tegen Martin Spoormans (40-34 in 28) en Danny Molier (40-16 in 23) voor 4-0 hadden gezorgd en Raimond Burgman de betere was van Richard Bitalis (40-29 in 25).

HCR Prinsen blijft koploper met drie punten voorprong op SIS Schoonmaak en al acht op A1 Biljarts en L&B Ledermode. A1 Biljarts had een walk-over tegen MCR met Michael Nilsson als beste winnaar tegen Emilio Sciacca (40-22 in 20). Addy Wienk speelde een van zijn beste partijen met winst op Randy Loenen (40-22 in 22). L&B Ledermode drukte De Veemarkt wat dieper onderin door een 8-0 winst in Doetinchem. Veel kansen waren er niet voor het thuisteam. Eddy Merckx (tegen Kiraz) en Gerwin Valentijn (tegen Grossjung) waren de beste winnaar in 23 beurten.

 

 

De Brabantse derby tussen Team Eekhoorn en STZ Zundert boeide tot de laatste caramboles. Voor de rust leidde Eekhoorn met 5-3 door winst van Jerry Hermans tegen Rick van Beers (40-33 in 24) en een remise van Kenny Miatton, die Barry van Beers in de nabeurt met één carambole gelijk zag komen (40-40 in 42). De beslissing viel na de pauze uit in Zunderts voordeel uit. Peter Ceulemans overrompelde zijn oom Kurt met 40-12 in 18, nadat hij kort voor de pauze met een serie van tien was uitgelopen van 17-9 naar 27-10. Frans van Kuyk leek op weg naar de winst tegen Roland Forthomme op 34-22, maar gaf het daarna toch nog uit handen.

 

 

Dallinga.com mag de ambities om bovenin te draaien zo langzamerhand opgeven. De Zeeuwen spelen alke week in wisselende opstellingen door moeizame afspraken met spelers. Door de kansloze 8-0 bij 't Hartje zakt Dallinga weg in de onderste regionen. Steven van Acker was nog het dichtst bij een succesje tegen Savas Bulut (40-39 in 20). Peter De Backer won vrij riant van Jean Paul de Bruijn (40-26 in 21).

.
Tekst: Frits Bakker
Foto:Dick Jaspers ©Kozoom,,Eddy Merckx ©Ton Smilde, Peter Ceulemans ©Stefan Osnabrug, Kurt Ceulemans ©Team Eekhoorn

Buffalo League Driebanden Eredivisie/Topklasse
Volg ons online