Hazelaar kampioen De Leeuw Coaching & Training Topteamcompetitie

In gesprek met Gert-Jan Veldhuizen, die voor de eerste maal kampioen werd in de Topteamcompetitie: “Het was ons doel - en die is behaald. Trots op het team, en mogen er nog vele titels volgen!”

25 april 2022

Het zat er al een tijdje aan te komen dat het sterke team van de Hazelaar het kampioenschap van de De Leeuw Coaching & Training Topteamcompetitie zou binnenhalen.

Afgelopen weekend was het dan zover. In een dubbel weekend won de Hazelaar uit bij directe concurrent de Picardie na een echt geweldige wedstrijd, o.a. met een excellerende Raymund Swertz, en na de thuiswedstrijd tegen Egbersbeek.nl kon de titel worden gevierd.

Genoeg reden om met YouTube videomaker en klassieke topper Gert-Jan Veldhuizen eens terug te blikken op afgelopen weekend, en op het succesvolle seizoen.

 

 

Gert-Jan Veldhuizen: “Afgelopen vrijdag hebben we 4-0 gewonnen van de Picardie in Siebengewald. Hierdoor hadden we de dag daarna (afgelopen zaterdag) maar 3 van de 4 punten nodig. We pakten er 2, maar door een verliesronde van de Picardie was het uiteindelijk toch genoeg.”

“We hebben een veelzijdig team met een bandstootspecialist Jean Paul de Bruijn en klassiek specialist Raymund Swertz. Als Raymund meedoet pakt hij de spelsoort van de afgemelde speler, als we allemaal meedoen pakt Raymund het 71/2. Jordy Kanters heeft een goed seizoen gedraaid in 47/2 en mede door hem hebben we dit kampioenschap kunnen pakken. We zijn als team erg trots op hem! Ikzelf speel standaard 71/2 en heb ook een goed seizoen gedraaid. Ik had weliswaar een wat slechter slot i.v.m. kneuzing van de hand (niet kunnen trainen) maar mijn winstpartijen waren al maanden daarvoor binnen geharkt.”

 




 

“Ik denk dat we afgelopen vrijdag in Siebengewald de beste prestatie hebben geleverd. Jean Paul 4 en 5 beurten in band. Raymund 2 en 1 beurt in 71/2 en Jordy en ik verloren ons potje 47/2 nipt van een sterk Micha van Bochem - hoewel we beide goed speelden. Al met al een heel mooie teamprestatie.”

“De Topteamcompetitie is  voor mij heel mooi omdat het de kans geeft om in de klassieke spelsoorten toch competitief te blijven. En kader blijft mijn favoriete spelletje. We hebben een gezellig team met een fijne teamleider (Piet de Jonghe); alles is altijd goed geregeld. Het is jammer dat het niveau van de competitie geleidelijk aan wel steeds wat lager wordt. Veel topspelers maken de overstap naar driebanden. Wat jammer maar begrijpelijk is.”

 

 

“Voor mij en Jordy is het onze eerste eredivisie titel. En naar mijn mening is deze titel ook dik verdiend. Het was ons doel - en die is behaald."

"Trots op het team, en mogen er nog vele titels volgen!”

 

 

Tekst: KNBB
Foto’s spelers: Jan Rosmulder / De Biljart Ballen
Foto's team: Henry Thijssen

 

Bandstoten Kader Topteamcompetitie
Volg ons online