Hans van der Wurf op 79-jarige leeftijd overleden

Een eerbetoon door Ton Smilde

30 oktober 2023

Hans van der Wurf is op 79-jarige leeftijd overleden.

In de Utrechtse Sportkrant werd hij in een interview de “goeroe van het Utrechtse biljart” genoemd en dat was zo, Hans heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van de Driebanden competitie zoals wij dat tegenwoordig kennen.

Het eerste team wat hij formeerde PDS, (genoemd naar zijn speellokaal Palais des Sport) was met Rini van Bracht, Ad Verlouw en de Utrechters Jack van der Pijl en Hans van der Wurf.

Hans haalde diverse spelers naar de Croeselaan te Utrecht, om zijn team te komen versterken door de jaren heen waren dit onder andere; Rini van Bracht die 12 jaar voor hem speelde, Raymond Ceulemans, Kurt Ceulemans die 20 jaar voor het team speelde, Paul Stroobants 14 jaar, Christ van der Smissen 11 jaar, Laurent Boulanger, Ad Verlouw, Arie Weijenburg, Eddy Merckx, Wim van Cromvoirt, Jos Bongers, Raimond Burgman, Dave Christiani, Gerwin Valentijn en John Tijssens.

Palais des Sports en het latere Dekkker Keukens hebben 8 keer de Nederlandse titel gewonnen in de Eredivisie.

Rust zacht vriend,
Je gaat gemist worden.

 

 

Van deze plaats wensen de besturen, directie en medewerkers van de KNBB aan familie, vrienden en nabestaanden veel sterkte en kracht toe met het verwerken van dit verlies.

 

Tekst & foto: Ton Smilde

Overlijden
Volg ons online