Halve misstap koploper Team Eekhoorn in Hofstad; Joey de Kok excelleert

Joey de Kok en Therese Klompenhouwer pakken punt voor J&F Auto's/New Jorissen in razend spannende Kozoom League

08 januari 2024

DEN HAAG – De koploper van de Kozoom League, Team Eekhoorn, reisde zondag naar Den Haag voor een vooruit gespeelde wedstrijd voor de 12e speelronde. Het werd geen onverdeeld succes voor de leiders, omdat Joey de Kok en Therese Klompenhouwer in het Haagse team voortreffelijke winnaars waren. Het Haagse tweetal versloeg Frans van Kuyk en Kurt Ceulemans, waardoor Team Eekhoorn slechts één punt kon meenemen naar de camping: 4-4.

 

 

Joey de Kok trof een onmachtige routinier Frans van Kuyk tegenover zich, die hij mede door een serie van tien versloeg met 40-17in 20 beurten. Therese Klompenhouwer had in het winterse onderonsje met Kurt Ceulemans ook een overwicht. De damestopper versloeg de sterke Belg met 40-30 in 29. Het Haagse team boekte daarmee een kostbaar matchpunt, Team Eekhoorn liep een punt weg van SIS Schoonmaak, maar heeft een wedstrijd meer gespeeld.

Peter Ceulemans en Jerry Hermans haalden de winstpartijen binnen tegen Kay de Zwart en Herman van Daalen. De overwinning van Peter Ceulemans tegen Kay de Zwart kwam niet in gevaar: 40-22 in 26. Jerry Hermans had ook weinig problemen tegen Herman van Daalen, die hij met 40-27 in 26 beurten versloeg.

De andere wedstrijden voor deze 12e ronde worden zondag gespeeld:

DKM Tools-Stichting Topbiljart Zundert
Aartsbouw Sprundel-Cues&Darts/Xtreme
Bousema Lochem/JBSCues.nl-Burgmans Biljarts
Team Nachtwacht-SIS Schoonmaak.

De wedstrijd Dallinga-Dekker is vanwege de Belgische kampioenschappen deze week verzet naar zondag 28 januari.

 

Tekst: Frits Bakker
Archieffoto Joey de Kok: Paul Brekelmans

Driebanden Kok, Joey de Kozoom League
Volg ons online