Halve finale Euro Grand Prix Artistiek in Marseille

De stuntende René Dericks heeft de laatste vier gehaald bij de Euro Grand Prix Artistiek, na een zege in de kwartfinale op Belgisch kampioen Erik Vervliet

09 december 2016

 

MARSEILLE - De Franse kampioen Michael Hammen, de Spaanse favoriet Xavier Fonellosa, de Nederlander Rene Dericks en de Spanjaard Sergio Sanchez spelen morgen de halve finales van de Euro Grand Prix artistiek in Marseille. Die vier spelers plaatsten zich voor de eindronde na overwinningen op Jean Reverchon, Eric Daelman, Serdar Gümüs en Erik Vervliet.

René Dericks trof in de kwartfinale een verrassend zwakke Belgische kampioen Erik Vervliet. ,,Hij voelde zich ziek en speelde daardoor niet goed. Ik kon er profiteren, hoewel ik ook niet echt goed was. Morgen, in de halve finale, zal het veel beter moeten gaan tegen Michael Hammen, die een van de betere spelers is tot nu toe'', aldus Dericks, die als voornaamste succes op zijn palmares de halve finaleplaats in de Euro Grand Prix vorig jaar in Doetinchem heeft.

De partij tussen de Europese kampioen Serdar Gümüs en Sergio Sanchez was spannend tot de laatste punten. De Turk, die nummer één is op de Europese ranglijst, moest uiteindelijk in een hoogstaand gevecht buigen voor zijn Spaanse tegenstander: 3-2.

Michael Hammen maakte de sterkste indruk, eerst in de achtste finales en daarna in de kwartfinales met zijn 3-0 overwinning op Jean Reverchon en een percentage van 74.418. Xavier Fonellosa versloeg Eric Daelman met 3-1 en 69.642. René Derickx troefde een grieperige Erik Vervliet af en Serdar Gümüs werd naar huis gestuurd door Sergio Sanchez.

In de achtste finales toonde Michel Hammen met een score van 75.502 tegen Hector Cuadrado ook al zijn beste vorm. De meest enerverende partij was die tussen Xavier Fonnelosa en Kevin Tran, die met de Spanjaard als winnaar in 3-2 eindigde. Fonnelosa eindigde met 73.015, Tran met 71.726.

Erik Vervliet, de Belgische kampioen, was met 76.780 tegen David Keller de beste in die ronde, maar de Belg, die tobt met een griepje, speelde in de kwartfinale tegen Rene Dericks ver onder zijn niveau. Dericks won met 3-1, scores 59.695 tegen 47.826. Serdar Gümüs en Sergio Sanchez sloten de avond af in de kwartfinales met winst voor de Spanjaard.

Morgen, zondag, om 10.00 uur speelt Michael Hammen tegen Rene Dericks, Xavier Fonnelosa treft in de andere halve finale Sergio Sanchez.

Artistiek
Volg ons online