Grand Prix finales met een wondermooie start

De Grand Prix driebanden in Doetinchem gaat vandaag, zaterdag 16 december, de finaledag in na een prachtige aanloop. In de ronden met de beste 32 werd vrijdag een poule gespeeld op World Cup niveau. Vandaag zijn alle partijen vanaf 11.00 uur live te zien op Kozoom.

16 december 2023

DOETINCHEM – Was het nu een World Cup in een ver biljartland of gewoon een Grand Prix die op de vrijdagavond in het Nederlandse Doetinchem werd gespeeld? Want wat een onwaarschijnlijk hoog niveau werd daar gehaald op de dag voordat de Grand Prix driebanden, de laatste van dit jaar, eigenlijk pas echt moet losbarsten. Vier van de Nederlandse biljarters waren in één groep ingedeeld, de beste twee gingen over naar de finales met zestien spelers op zaterdag. Wat een start, wat een series en wat een niveau!!!

Jeffrey Jorissen startte in zijn eerste partij tegen Harrie van de Ven met een formidabele 40-13 in 10 (4,000 gemiddeld, serie 12). Volkan Cetin begon zijn toernooi tegen Roland Uijtdewillegen in die eerste sessie met een serie van 17! Harrie van de Ven schitterde in de volgende sessie tegen dezelfde Uijtdewillegen met een serie van 15! En Jeffrey Jorissen won de poule met 2.500 gemiddeld, Harrie van de Ven was de runner-up met 1.631 en Volkan Cetin werd uitgeschakeld met 1.430. Dus we spreken over een gewone Nederlandse Grand Prix, op vrijdagavond, nog voordat de zestien spelers aan de finaledag beginnen. Jeffrey Jorissen was de koploper na deze donderdag en vrijdag van het hoofdtoernooi met 6 punten, 2.500, 12 voor Glenn Hofman met 6-2.068-10, Dick Jaspers met 6-1.714-8, Jean van Erp met 6-1.690-9, Barry van Beers met 6-1.666-13, Dave Christiani met 6-1.643-8, Jean Paul de Bruijn 6-1.643-10 en Raimond Burgman met 5-1.276-9.

De runners-up zijn Huub Wilkowski, Jack van Peer, Jerry Hermans, Joey de Kok, Kay de Zwart, Rene Dericks, Harrie van de Ven en Paul Bruijstens. De bekendste spelers die zijn uitgeschakeld: Volkan Cetin, Sam van Etten, Raymund Swertz en Frans van Schaik.

Dick Jaspers won zijn poule voor Jerry Hermans, die hij in een rechtstreekse partij versloeg met 40-30 in 32. Jack Wijnen en Frits Broeders vielen af in deze A-poule. Jean Paul de Bruijn bleef in Poule B ongeslagen tegen Kay de Zwart, Adrie Demming en Jan Viskil. Jeffrey Jorissen won de prachtige Poule C met Harrie van de Ven, Volkan Cetin en Roland Uijtdewillegen. In Poule D heerste Dave Christiani met een mooie 1.643 voor Paul Bruijstens, Raymund Swertz (2-1.000-5) en Fred Driessen.

Barry van Beers bleef in Poule E baas over Jack van Peer, Sam van Etten (2-1.376-6) en Menno de Vries. Jean van Erp haalde het in Poule F voor Joey de Kok, Bert van Manen en Michael Vink. Raimond Burgman versloeg in Poule G Rene Derickx, John van der Stappen en speelde gelijk tegen Frans van Schaik. Glenn Hofman was superieur in Poule H met de maximale 6 matchpunten voor Huub Wilkowski, Erwin Kivits en Gert-Jan van der Veen.

Zaterdag, vandaag 16 december dus, wordt afgetrapt om 11.00 uur in De Veemarkt in Doetinchem met de achtste finales en alle partijen tot en met de finale (19.00 uur) worden live uitgezonden door Kozoom.

De eerste knock-out ronde:

11.00:

Jeffrey Jorissen-Paul Bruijstens

Raimond Burgman-Huub Wilkowski

Jean van Erp-Kay de Zwart

Barry van Beers-Joey de Kok

13.00:

Dick Jaspers-Rene Dericks

Dave Christiani-Jerry Hermans

Jean Paul de Bruijn-Jack van Peer

Glenn Hofman-Harrie van de Ven.

Tekst: Frits Bakker.

Foto Jeffrey Jorissen (Ton Smilde)

 

Driebanden Grand Prix KNBB
Volg ons online