Gert-Jan Veldhuizen oppermachtig bij NK 71/2 Ereklasse

Jarige Youtuber onbedreigd naar titel in Afferden

27 januari 2020

Bij de afwezigheid van twee van de grootste kaderspelers die ons land rijk is, Sam van Etten en Raymund Swertz, en tevens de afzegging van multitalent Dave Christiani, was Gert-Jan Veldhuizen vooraf de grote favoriet voor de titel in het NK Ankerkader 71/2 Ereklasse in Iedershuus in Afferden.

En de succesvolle Youtuber (Gert-Jan runt het door ruim 7000 biljartliefhebbers gevolgde videokanaal GJ Billiards, waar hij zeer gewaardeerde instructievideo's maakt) maakte zijn faam meer dan waar. Veldhuizen: "Ik had een geweldige start. Ik begon de poulefase met partijen in drie resp. twee beurten, en ging door naar de winnaarsronde met een moyenne van liefst 52.50."

 

 

Dat moyenne wist Veldhuizen uiteindelijk niet vast te houden, en in de finale tegen Michel van Silfhout ging het bepaald niet gemakkelijk. "Michel kwam stevig voor in de finale maar ik wist gelukkig mijzelf terug in de wedstrijd te vechten. Met resultaat. Ik was zondag jarig, dus al met al een erg mooi verjaardagscadeau voor mijzelf." Veldhuizen eindigde het toernooi met een moyenne van net iets onder de 40, en ook zijn hoogste serie (169) was veel hoger dan dat van de overige deelnemers.

 

 

Michel van Silfhout moest dus genoegen nemen met zilver, maar ook hij kon terugkijken op een prima toernooi waarin zijn mentaliteit van grote waarde was. Van Silfhout was niettemin kritisch op zijn eigen spel: "Ik heb niet goed gespeeld, maar op wilskracht toch een goed resultaat behaald. Gert-Jan heeft een prachtig toernooi gespeeld en is de verdiende winnaar."

De derde podiumplaats was voor Micha van Bochem die met zijn moyenne van 30.11 na Gert-Jan de tweede plek innam, ruim voor drie spelers met 23 waaronder ook de zilveren Van Silfhout. De op basis van invitatie deelnemende Germ Bot hield zich in dit veld van acht spelers uitstekend staande, en finishte op een eervolle zesde plaats.
 

Alle informatie + uitslagen NK 71/2 Ereklasse

  

Tekst: KNBB
Foto's: Henry Thijssen

 

Kader NK Veldhuizen, Gert-Jan
Volg ons online