Geen Nederlanders bij World Team Trophy

Geen Dick Jaspers, Therese Klompenhouwer of Niels Feijen; KNBB vraagt bij WCBS om opheldering

31 januari 2019

Vandaag is de teamindeling voor de World Team Trophy naar buiten gekomen. Een evenement dat wij van harte onderschrijven, zowel het algemene doel (biljarten krijgen op de Olympische Spelen van Parijs 2024) als het middel (demonstraties; publiciteit; petitie; verschillende biljartdisciplines samen in één team).

Minder enthousiast zijn wij als KNBB dat het team geen Nederlanders bevat. Geen Dick Jaspers, Therese Klompenhouwer of Niels Feijen dus – ondanks dat Dick en Therese beide regerend wereldkampioen zijn, en huidig nummer 1 van de wereld.

 

 

Als KNBB zijn wij hierover zowel teleurgesteld als verbaasd. Niet alleen op inhoudelijke gronden (het gegeven dat zij niet zijn gekozen – hoe kun je bij de selectie van een team heen om de beide wereldkampioenen?), maar ook procesmatig (dat zij allebei niet vroegtijdig hierover zijn ingelicht door de WCBS; iets wat toch wel mag worden verwacht gezien de statuur en het ambassadeurschap voor de sport van beide wereldkampioenen).

Over deze beide zaken hebben wij de WCBS hierover inmiddels een brief gestuurd waarin wij om opheldering hebben gevraagd.

 

Bestuur KNBB

Driebanden Initiatieven KNBB
Volg ons online