Fraaie uitschieters eredivisie driebanden

De Nederlandse eredivisie speelde de 13e ronde met enkele fraaie uitschieters. Frans van Kuyk en Sergio Jimenez blonken uit met korte partijen. In Zundert werd een curieus gevecht geleverd: Sam van Etten speelde een prachtige serie van 14 tegen Harrie van de Ven, maar zijn Brabantse tegenstander besliste de partij op de finish met 40-39 winst.

04 februari 2024

OOSTERHOUT/ZUNDERT – De Spanjaard Sergio Jimenez en de Brabander Frans van Kuyk tekenden voor hoogtepunten in de 13e ronde van de eredivisie driebanden. Jimenez speelde voor Zundert een partij in 16 beurten uit, Frans van Kuyk demonstreerde topvorm met winst in 17 beurten voor Team Eekhoorn. In Zundert werd ook een prachtig gevecht geleverd door Sam van Etten en Harrie van de Ven. De jonge Noord-Hollander excelleerde met een serie van 14, maar verloor de partij op één carambole.

Die ene wedstrijd in het Brabantse bleek uiteindelijk niet beslissend, omdat Zundert toch de winst greep met 6-2 tegen Team Nachtwacht. Harrie van de Ven trok in de partij tegen Sam van Etten de volle buit nog naar zich toe met 40-39 in 27 beurten. Het was niet voldoende voor Team Nachtwacht, omdat Sergio Jimenez in een pijlsnelle partij won van Ismail Yasin met 40-25 in 16 (hoogste serie 8), Thorsten Frings met een hoogste serie van 13 zegevierde tegen Erwin Kivits met 40-28 in 28 en Francis Forton ook maximaal scoorde tegen Frank Martens met 40-34 in 36. Dat houdt Zundert in de top van de rangschikking.

SIS Schoonmaak blijft na de dertiende speeldag koploper met 19 punten, Team Eekhoorn en Cues&Darts volgen op één punt. SIS trok de wedstrijd tegen DKM Tools naar zich toe met 6-2 door overwinningen van Jean van Erp, Raymund Swertz en Martien van der Spoel tegen Ronny Lindemann, Roland Uijtdewillegen en Jack Wijnen in 27, 39 en 34 beurten. Voor SIS werd alleen Raimond Burgman, die geen beste dag had, verslagen door Wesley de Jaeger in 32 beurten (40-24).

Team Eekhoorn trok de thuiswedstrijd tegen Bousema over de streep met 6-2 ondanks een opvallende partij tussen Peter Ceulemans en Johan Loncelle. De Belg van Eekhoorn haalde slechts 14 punten, Loncelle won met 40-14 in 22. Nikos Polychronopoulos en Jeffrey Jorissen speelden een wedstrijd die door de Griek werd gedomineerd en gewonnen met 40-27 in 21. Frans van Kuyk was de beste man van de matchday op de camping: hij was winnaar tegen Stefan Galla met 40-20 in 17.

Cues&Darts kwam met de hakken over de sloot tegen Dallinga, dat verzwakt was door de absentie van Jean Paul de Bruijn, maar uitstekend tegenstand bood. Glenn Hofman gaf de eerste aanzet voor de winst door Steven van Acker te verslaan met 40-29 in 27, maar invaller Jean Paul de Kraker verkocht zijn huid duur tegen de junioren wereldtopper Burak Hashas. De Zeeuw van Dallinga leidde met 37-33, kreeg een prima kans om de finish te halen, maar miste. De Turkse jongeling was excellent in het eindgevecht en finishte met 7. Voor Dallinga speelde Peter De Backer, een gevreesd tegenstander voor vele topspelers, gelijk tegen Ruben Legazpi met 40-40 in 23. Berry Dallinga versloeg Jack van Peer met 40-29 in 37.

De ’stadsderby tussen Dekker/AP en Aartsbouw eindigde in een 6-2 overwinning voor het favoriete team van Dekker. Dave Christiani was de beste winnaar met 40-28 in 22 tegen Ronny Brants. Gerwin Valentijn en Barry van Beers wonnen ook, Henk Blauwblomme kwam één punt tekort tegen Ad Broeders in 27 beurten.

Burgmans Biljarts was net de betere van J&F Auto’s met 6-2 door winst van Anno de Kleine, Bart Ceulemans en Marco Janssen tegen Kay de Zwart, Joey de Kok en Therese Klompenhouwer. Alleen Herman van Daalen haalde winst binnen voor de Hagenaars door Johan Roijers te verslaan.

Tekst: Frits Bakker.

Foto Harrie van de Ven (Ton Smilde).

 

Driebanden KNBB Kozoom League
Volg ons online