Finaleplaats al zeker voor Therese in Seoul

Nederlandse blijft in eerste drie groepswedstrijden ongeslagen: zes matchpunten, 1.230 gemiddeld. Zaterdagmorgen (10.00 uur) nog tegen Sruong Pheavy, de Cambodjaanse nummer 2 van de wereld, die vermoedelijk zondagmorgen ook haar tegenstander is in de finale (ook 10.00 uur Nederlandse tijd).

15 januari 2021

SEOUL – Met een derde overwinning tegen de Koreaanse tegenstander Jinah Kim (3-0) heeft Therese Klompenhouwer zich al zeker geplaatst voor de finalepartij: zondagmorgen om 10.00 uur Nederlandse tijd. Morgen (zaterdag 10.00 uur) speelt de Nederlandse haar laatste poulewedstrijd tegen Sruong Pheavy, de Cambodjaanse nummer twee van de wereld, die  ook haar tegenstander is in de finale, waarin de nummers één en twee van de ranglijst elkaar treffen. Pheavy won in de laatste avondsessie haar partij tegen Jieun Han met 3-2, scoorde series van 6 en 5 en eindigde met 1.381 gemiddeld.

Therese speelde in haar derde groepswedstrijd een sterke partij met 1.400 gemiddeld en setstanden van 7-1, 7-5 en 7-6 (1.400/0.923). Met zes matchpunten is ze vrijwel niet meer te achterhalen door een van de drie Koreaanse speelsters. Sruong Pheavy won ook haar drie wedtrijden, twee keer met 3-0 en een keer met 3-2.

Therese vermaakt zich ondertussen uitstekend in de Koreaanse stad waar het toernooi wordt gespeeld in de tv-studio’s van MBC. ,,Ik blijf ’s morgens in mijn hotel, daarna lunchen we samen met het team van Cuesco. En in de middaguren vertrekken we naar de speelzaal, waar ik om 4 uur een kwartiertje mag inspelen op de matchtafel.’’

Restaurants en café’s zijn deze dagen nog tot negen uur ’s avonds open in Seoul. Therese: Maandag gaat alles, dus ook de clubs, weer open als het blijft zoals het is. Deze week heb ik een groot interview gehad met Seoul Sports. Volgende week, als de clubs weer open zijn, heb ik meer tijd, omdat er geen wedstrijden zijn. Dan is het de bedoeling dat we veel promotiewerk gaan doen.’’

Klompenhouwer speelde over drie gewonnen partijen 1.230 gemiddeld.

Tekst: Frits Bakker

Foto: Therese (Cuesco)

 

 

 

 

 

Driebanden Internationaal Klompenhouwer, Therese
Volg ons online