Finale play-offs Buffalo League tussen Zundert en Hoeven

Twee Nederlandse teams die de finale om het kampioenschap van de eredivisie spelen, liggen op een kwartier rijden van elkaar. ,,We kunnen op de fiets naar de wedstrijden.''

19 mei 2019

ZUNDERT - De Brabantse teams van STZ Zundert en L&B Ledermode spelen op vrijdag 7 en zaterdag 8 juni de finale van het Nederlands kampioenschap voor teams. L&B uit Hoeven won de dubbele wedstrijd tegen SIS Schoonmaak, het Zundertse team versloeg zondagavond Bousema Lochem met 8-0, nadat de teams zaterdag met 4-4 gelijk hadden gespeeld. De twee finalisten waren de nummers 3 en 4 na de reguliere competitie. SIS Schoonmaak, dat eerste werd en Bousema Lochem, de nummer 2, grijpen naast de hoofdprijs. De supporters van de twee teams kunnen op de fiets naar de finales: Zundert en Hoeven liggen op een kwartier rijden van elkaar.

De broers Barry en Rik van Beers legden zondagavond de basis voor de overwinning van Zundert in de return tegen Bousema. Barry won van Wesley de Jaeger met 40-35 in 32, Rik versloeg Frans van Schaik met 40-31 in 40 beurten. Door die stand bij de pauze moest Zundert in het tweede part nog maar één matchpunt halen.

 

 

Roland Forthomme zorgde voor een snelle beslissing in zijn partij tegen Stefan Galla. De Belg, die in de eerste wedstrijd door verplichtingen in eigen land (beker) niet kon meespelen, haalde hard uit, stond na acht beurten dank zij series van 8 en 7 al met 32-15 voor en won uiteindelijk met 40-33 in 14 beurten. Peter Ceulemans was eerst bij de finish tegen Johan Loncelle. De Belg kwam op een stand van 40-36 in 31 beurten nog twee caramboles dichterbij: 40-38. Daardoor werd de eindstand op 8-0 bepaald.

De eerste finalewedstrijd is in Hoeven op vrijdag 7 juni, de return op 8 juni in D'n Hoek in Zundert.

 

 

Tekst: Frits Bakker
Archieffoto Barry van Beers ©Paul Brekelmans; archieffoto STZ Zundert Bekerwinnaar 2018 ©Ton Smilde

 

 

Buffalo League Driebanden
Volg ons online